Oscar-díjas animáció rajzát ajánlották fel a közmédia jótékonysági akciójára

Vágólapra másolva!
Újabb felajánlás érkezett a közmédia jótékonysági akciójára: Rofusz Ferenc filmrendező a 40 évvel ezelőtt készült A légy című Oscar-díjas animációs film egyik eredeti rajzát ajánlotta fel, így járulva hozzá az Együtt az Autistákért Alapítvány támogatásához - hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának szerdai adásában.
Vágólapra másolva!

A légy című animációs filmhez készült rajzot 150 ezer forintos fix áron lehet megvásárolni a jótékonysági kampány keretében.

Több ezer rajz készült alkotáshoz - hangsúlyozta a szerdai adásban Rofusz Ferenc. A két éven át készült animációs film az első magyar rövidfilm, amelyet Oscar-díjjal jutalmaztak. 1981-ben Rofusz Ferenc azonban nem lehetett jelen az Oscar-gálán, és a szobor is csak később került hozzá.

Jelenetkép A légy-ből Forrás: Filmarchívum

Mint mondta, egész életében rejtély marad számára, hogy miért nem vehetett részt a díjátadón.

- mondta, kiemelve, hogy a magyar delegáció vezetője vette át 1981-ben illegálisan az Oscar-díjat. Az elismerést később visszavették, és két hónappal később kapta meg személyesen a rendező.

- idézte fel a rendező.

Eddig 20 millió 400 ezer forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányra, de továbbra is várják a felajánlásokat. Az adakozni vágyók a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal támogathatják az Együtt az Autistákért Alapítványt.