15 hollywoodi folytatás, ami jobb, mint az eredeti - videó

10 film, amit nagyon várunk 2019-ben Bosszúállók: Végjáték
Vágólapra másolva!
A Screen Rant izgalmas videoesszét állított össze a - szerintük - valaha készült 15 legjobb folytatásról, elsősorban persze a hollywoodi filmekre fókuszálva. 
Vágólapra másolva!

Hollywoodban mindig is rengeteg folytatás készült, és az utóbbi években csak tovább erősödött ez a tendencia: a legnagyobb büdzséjű és a legtöbb bevételt hozó filmek ma már folytatások, elég a rekordokat döntögető Bosszúállók: Végtelen háború-ra gondolni.

A folytatások gyakran okoznak csalódást, egy-egy franchise végét is jelenthetik, de arra is van példa, hogy felülmúlják az elvárásokat és túlszárnyalják az eredetit.

A Screen Rant összeállításában találhatóak klasszikusok, amilyen A keresztapa 2. és a Star Wars: A Birodalom visszavág, illetve remake-nek is beillő, nagyobb büdzsés hollywoodi szuperprodukciók, amilyen a Mad Max 2. - Az országúti harcos és a Terminátor 2. - Az ítélet napja.

Újabb filmekből sincs hiány (Mission Impossible: Utóhatás, Halálos iramban: Ötödik sebesség), viszont meglepően sok az összeállításban a képregényen alapuló szuperhősfilm.

Néhány film a listáról akkora lendületet adott a franchise-nak, hogy rövidesen le is szoríthatja egy-egy újabb installáció: jön a Bosszúállók: Végjáték (április 25-én), valamint két-két Mission: Impossible és Halálos iramban-mozi is (utóbbiak közül a Hobbs & Shaw augusztus 1-jén érkezik a magyar mozikba).