Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Downton Abbey lenyomta Rambót és Brad Pittet is, uralta az amerikai kasszasikerlistát

Downton Abbey Imádták úgy is, imádják így is! Amikor a tévésorozatok a mozivászonra költöznek
Vágólapra másolva!
A Downton Abbey című film uralta a hét végén az észak-amerikai kasszasikerlistát, 31 millió dolláros jegybevételével magasan megelőzte az Ad Astra és a Rambo V - Utolsó vér című filmeket.
Vágólapra másolva!

A népszerű brit televíziós sorozat játékfilmes feldolgozása minden várakozást felülmúlt nyitó hétvégi bevételével az észak-amerikai mozikban, a 31 millió dolláros jegybevétel a Focus Features stúdió számára nyitó hétvégi rekordot is jelentett.

A nézők érdeklődése azt is jelentette, hogy a film messze maga mögé utasította a jegyeladási listán a hétvége két másik várva várt új filmjét, a Brad Pritt főszereplésével készült Ad Astra című űrhajós drámát és Silvester Stallone Rambo-filmjeinek ötödik darabját a Ramb V - Az utolsó vért.


A nemzetközi filmpiacon az angol filmdráma eddig 41 millió dollárt forgalmazott. A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és Michael Engler rendezte. A filmvásznon a sorozat eredeti szereplőit Hugh Bonneville-t, Elizabeth McGovernt, Michelle Dockeryt és Maggie Smitht láthatjuk viszont.

Downton Abbey Forrás: Carnival Films Production, Universal Pictures

- mondta Lisa Bunnell, a Focus Features forgalmazásért felelős igazgatója.

Brad Pitt új filmje, az Ad Astra az előrejelzéseknél egy kicsit jobban, 19,2 millió dollár jegybevétellel nyitott.

A James Gray rendezte drámának azonban nagyot kell még menetelnie ahhoz, hogy hozza 80 millió dolláros költségvetését. Az 55 éves amerikai színész a sci-fiben Roy McBride űrhajóst alakítja, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones), aki több mint egy évtizede eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. A férfit sokáig halottnak hitték, de később egy úgy vélik, hogy Clifford McBride még él, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra. Roy McBride utazása egy önismereti úttá válik.

- nyilatkozta a velencei filmfesztiválon szeptember elején tartott filmbemutatón Pitt, aki egyben a film producere is. Silvester Stallone filmje alig maradt le az Ad Astrá-tól, a kasszasikerlista harmadik helyére került 19,015 millió dollár jegybevétellel. Az Adrian Grunberg rendezte filmnek Stallone volt az egyik forgatókönyvírója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről