Még mindig a Marvel Kapitány érdekli a legtöbb magyar nézőt

Marvel Kapitány
Vágólapra másolva!
Nem tett jót a tavaszias idő a magyar mozik látogatottságának: közel 50 százalékkal csökkentek a filmszínházak eredményei az előző hétvégéhez képest. A harmadik hete listavezető Marvel Kapitány például 65 százalékot veszített, 30 ezres nézőszáma a múlt héten a harmadik helyre lett volna elég.
Vágólapra másolva!

Nem segítettek a friss bemutatók sem a hazai mozik eredményein. A toplistába négy premierfilm is bejutott. A Marvel Kapitány (30 179 néző) mögött, a második helyen végzett az észak-amerikai listavezető Mi (Magyarországon: 27 716 néző), a Bazi nagy francia lagzik 2. az ötödik (10 423), az Elrabolt világ (5 478 néző) a nyolcadik, a Colette (3 416 néző) pedig az utolsó helyre futott be a top10-ben.

A négy premierfilm összesített nézőszáma (47 033) alig több, mint a múlt heti második Így neveld a sárkányodat 3. akkori eredménye (45 800). A sárkányos animáció harmadik része most a harmadik a toplistán, de nézőszáma csak harmada az előzőnek (15 475).

Ráadásul 10 ezer feletti nézőszámot csak a lista első öt helyezettje ért el, az Oscar-díjas Zöld könyv alig 7 ezer nézővel lett a hatodik.

Nem tett jót a jó idő a magyar filmek nézettségének sem. A március 15.-i hosszú hétvégére időzített magyar történelmi thriller, az Apró mesék 3 374 nézővel lett a kilencedik. A Valentin-napi magyar vígjáték, Dobó Kata rendezői bemutatkozása pedig 6 hét után kikerült a top10-ből (a Kölcsönlakás össznézettsége így is közelíti a 150 ezret, ezzel eddig 2019 legsikeresebb magyar filmje).

A Filmforgalmazók Egyesülete adatsora alapján a magyar mozik teljes kínálatából csak egy film javított előző hétvégi eredményein: a legjobb animációs film Oscar-díjával kitüntetett Pókember - Irány a Pókverzum látogatottsága csaknem 60 százalékkal nőtt, igaz ez mindössze 69 nézőt jelent (167 néző ezen a hétvégén, 98 az előzőn).