Kiderült: öngyilkos lett Kicsi Én

B. Riley & Co. And Sugar Ray Leonard Foundation's 7th Annual "Big Fighters, Big Cause" Charity Boxing Night GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities
HOLLYWOOD, CA - MAY 25: Verne Troyer attends B. Riley & Co. and Sugar Ray Leonard Foundation's 7th Annual "Big Fighters, Big Cause" Charity Boxing Night at Dolby Theatre on May 25, 2016 in Hollywood, California. Mark Davis/Getty Images for Sugar Ray Leonard Foundation /AFP
Vágólapra másolva!
Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát. A 81 centiméter magas Troyer 49 éves volt, árilis elején vitték kórházba alkoholfüggősége miatt.
Vágólapra másolva!

A Los Angelesben helyi idő szerint szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében "potenciálisan halálos" volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került,

Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.


A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt.
A jelentés "alkoholmérgezés következményének" nevezte a halál okát.

- írta jelentésében Martina Kennedy halottkém.

A jelentés szerint Troyer kihívta a mentőket, de már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba.


Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét.

- mondta akkor egy interjúban.

Amikor 25 kilogrammosan beszállították a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat.

Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben.


Több mint két évtizedes színészi pályafutása során Troyer számos filmben, televíziós sorozatban és showműsorban szerepelt. Játszott a Harry Potter-filmekben: Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította.