Több nő vádolja súlyos szexuális erőszakkal a sztárrendezőt

luc besson
Vágólapra másolva!
Luc Bessont hónapokkal ezelőtt egy színésznője vádolta szexuális zaklatással, amit a rendező akkor tagadott. Azóta a Mediapart nevű lap utánajárt a filmmogul ügyeinek, és további nőket talált, akik igen súlyos vádakkal illették a franciák egyik leghíresebb élő rendezőjét. 
Vágólapra másolva!

Az egyik nő Besson casting-csapatának tagja volt 2000 és 2005 között, és azzal vádolja a rendezőt, hogy több alkalommal is orális szexet kért tőle, és amikor visszautasították, rámászott a nőre és fogdosni kezdte.

Egy másik nő azt mondta, Besson találkozót kért tőle a hotelszobájában, ahol sarokba szorította, megcsókolta és fogdosta.

A nő a padlón csúszva tudott kibújni a helyzetből, majd kiviharzott a szobából.

Luc Besson Forrás: AFP

A harmadik nő Besson cégénél, az EuropaCorpnál dolgozott, és tanúi vannak rá, hogy Besson meg akarta csókolni és fogdosta, a visszautasítást pedig még rámenősebb nyomulás követte.

Besson olyan filmeket rendezett, mint A nagy kékség, Az ötödik elem és a Leon, a profi, de újabban munkáinak színvonala leromlott, például bíróság mondta ki, hogy Lockout című filmje lopás John Carpenter Menekülés New Yorkból című klasszikusából. Az EuropaCorpnak sem megy jól, a Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fi például sokba került és kevés bevételt hozott.