A hihetetlen család 2. óriásit nyitott a hétvégén az amerikai mozikban

A Hihetetlen család 2
Vágólapra másolva!
Nagyot robbant Észak-Amerikában a Pixar-bomba: az előzetes előrejelzéseket is felülmúlva, majdnem 200 millió dolláros bevételt hozott. Az animációs stúdió filmjei közül eddig a Szenilla nyomában vezetett a premierhétvégék sikerét illetően: a halas mese két évvel ezelőtt 135 millió dollárt termelt az észak-amerikai mozipénztáraknál az első három nap alatt. Most ezt a Pixar-rekordot fejelte meg a szuperhős-család kalandjainak második része: 180 millió dolláros bevétellel zárta a hétvégét a hazai piacon.
Vágólapra másolva!

Az észak-amerikai 180 milliós sikerhez hozzáadódik még 51,5 millió dollár, ennyit gyűjtött eddig a meglehetősen korlátozott nemzetközi forgalmazásban: A hihetetlen család 2. például Európa számos országába, így Magyarországra is csak július 19-én érkezik.

A családi animáció nézőszámától jócskán lemaradva lett az Ocean's 8 a második: a múlt héten első helyezett, női átverős mozifilm 19,5 millió dollárral növelte bevételeit a hétvégén. Igaz, 70 milliós költségét már behozta: két hétvége alatt 79,1 millió dollárt termelt a mozipénztáraknál.

Az észak-amerikai filmszínházak kasszasikerlistáján a Haverok harca lett a harmadik (14,6 millió dollár), azaz, ahogy az sejthető volt, a Solo: Egy Star Wars-történet már fel sem jutott a dobogóra (9 millió dolláros hétvégi eredménnyel a negyedik).

De az is biztos, hogy A hihetetlen család 2. sem lesz sokáig az első az észak-amerikai kasszasikerlistán: az Egyesült Államokba a jövő héten érkezik meg a Jurassic World: Bukott birodalom, ami a hazáján kívüli bevételekből már most összehozott 202 millió dollárt.

De érdemes megjegyezni, hogy a top10-ben már csak nyolcadik (5,2 millió dollár) Bosszúállók: Végtelen háború parádés összbevételi sikert ért el és csatlakozott a kétmilliárd dolláros "elitklubhoz": globális bevételei már 2,020 milliárdnál járnak, mindössze 48 millió dollár hiányzik Az ébredő Erő csúcsbevételeihez.