Kiderült, miről szóltak volna az új Star Wars-filmek, ha Lucas készíti őket

George Lucas
Vágólapra másolva!
Készült egy könyv a James Cameron's Story of Science Fiction című sorozathoz, amiből kiderül, miről szólt volna George Lucas záró Star Wars-trilógiája, ha nem adja el a Lucasfilmet a Disney-nek. Lucas vázlatai eljutottak J.J. Abrams rendezőhöz és csapatához is, akik viszont más irányba vitték el a trilógiát. Nem ok nélkül.
Vágólapra másolva!

Lucas terveiről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy visszahozta volna Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford karaktereit, viszont most kiderült, hogy a rendező tudományos irányba vitte volna el a történetet, inkább a sci-fi vonalra erősített volna rá, nem pedig a fantasy műfajra.

Lucas tervei szerint az új trilógia

George Lucas, Kathleen Kennedy és J.J. Abrams Forrás: Lucasfilm

Ez nagyon úgy hangzik, mint a Star Wars: Baljós árnyak-ban elhangzó, a rajongók által sokat kritizált teória a midikloriánokról, de a Whill-ek nem azonosak velük,

Lucas láthatóan próbált valami racionális magyarázatot adni arra, hogy mi az Erő, de ötletei nem csak áltudományosak és zavarosak, de egészen biztosan rossz filmek készültek volna belőlük, maga a rendező is elismerte, hogy az ő verzióját

Ezzel szemben J.J. Abrams és alkotótársai homlokegyenest ellenkező irányba vitték el a Star Wars-sagát, és inkább a misztikusságára erősítettek rá.