Eldőlt, mikor láthatjuk a Cannes-ban díjazott magyar filmet - videó

Szamosi Zsófia; Szilágyi Zsófia film filmforgatás filmrendező forgatás FOTÓ FOTÓTÉMA kamera Közéleti személyiség foglalkozása MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rendező SZEMÉLY színész színésznő TÁRGY tükröződés
Budapest, 2017. április 12. Szilágyi Zsófia rendező az Anna szerepét alakító Szamosi Zsófiát instruálja Egy nap című filmjének forgatásán a főváros XI. kerületében 2017. március 29-én.
Vágólapra másolva!
Szilágyi Zsófia Cannes-ban FIPRESCI-díjat nyert Egy nap című filmjét 2018. november 8-án, csütörtökön mutatják be a hazai mozik. A filmhez megérkezett az első teaser is. 
Vágólapra másolva!

Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt és ott a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el.

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, s amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.

A film egy háromgyerekes anya (Szilágyi Zsófi) egy napját mutatja be, itt az első teasere:

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában.

Az Egy nap első nagyjátékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült.