Szaladgálós vígjáték lesz Dobó Kata első rendezése

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióban
Vágólapra másolva!
A fóti Mafilm stúdióban forgatták Dobó Kata rendezői debütálását, a Kölcsönlakás című „házassági” romantikus vígjátékot, főszerepben Haumann Mátéval és Balla Eszterrel. A forgatás egyik utolsó fóti napjára az Origo is ellátogatott; Dobó Katát, Haumann Mátét, Balla Esztert és Oroszlán Szonját a történetről és a karakterekről kérdeztük.
Vágólapra másolva!

- mondja a történetről Balla Eszter, arra utalva, hogy a cselekmény javarésze egy lakásban játszódik, amiben a karakterek szobáról szobára járnak, a konfliktusok pedig főként tévedésekből fakadnak. Balla Eszter számára nem volt kérdés, vállalja-e Anikó szerepét. Így fogalmazott:

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióban Fotó: Hirling Bálint - Origo

Balla Eszter és Haumann Máté egy párt játszanak, övék a címszereplő lakás. A két színész szerint

Haumann Máté szerint mindkét karakter szeretne gyereket, de a férfi,

Haumann főhőse egy mesekönyvkiadó társtulajdonosa, és épp egy népszerű írónőt szeretne leigazolni.

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióban Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az írónőt, Szakács Petrát Oroszlán Szonja alakítja, akinek a karaktere merőben eltér attól a cicababától, akit a Valami Amerika-filmekben alakított. A színésznő azt mondta karakteréről, hogy

Oroszlán Szonja épp azért vállalta a szerepet, mert tetszett neki, hogy Dobó Kata olyan figurát szánt neki, aki nagyon más, mint ő, és a korábbi filmes karaktereinek is egyfajta kiforgatása. Szerinte meg se fogják ismerni a nézők, annyira szokatlan lesz még a megjelenése is.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!