Itthon is a Solo: Egy Star Wars-történet csábította a legtöbb nézőt a mozikba a hétvégén

Solo
Vágólapra másolva!
A hétvége legnézettebb filmje volt ugyan, de több mint 50 százalékkal zuhant az érdeklődés a legújabb SW-film iránt a magyar mozikban. A Solo: Egy Star Wars-történet összesen 46 854 mozinézőt vonzott a hétvégén, s bár ezzel az eredménnyel a toplista első helyén áll, nagyon úgy tűnik, hogy a magyar mozipiacon sem fogja utolérni a Bosszúállók: Végtelen háború-t vagy a Deadpool 2-t.
Vágólapra másolva!

A Bosszúállók: Végtelen háború már csak a hatodik a legnézettebb filmek hazai toplistáján, de a Marvel-filmet már hatodik hete vetítik, s 50 ezerrel átlépte a bűvös félmilliós nézőszámot (a hétvégén csupán 6 670 néző váltott jegyet a filmre, de már az első héten több mint 300 ezren látták).

A harmadik hétvégét záró Deadpool 2. úgy a második, hogy szombat-vasárnapi 31 192 nézőjével most érte utol a Bosszúállók-film nyitóhétvégéjét (313 614 néző).

S ehhez a két eredményhez képest van jócskán lemaradva a SW-franchise eddigi legdrágább darabja, ami a magyar mozikban is alulteljesít, két hétvége elteltével 167 657 nézőt produkált, vagyis

eddig összesen annyi jegyet sem adtak el rá, mint ami egy ekkora szabású filmtől a premierhétvégén el lehet várni.

Már biztos, hogy a következő hétvégén nem is a Solo lesz a magyar mozis toplista élén, hiszen csütörtökön érkezik a Jurassic World: Bukott birodalom, de még az sem kizárt, hogy a szintén a héten debütáló, sokak által várt horror, az Örökség is több nézőt mozgat majd meg, mint a Solo.

Egy horrorfilm most is van a magyar mozis sikerlistán, a Hang nélkül a hetedik helyen áll, eddig 107 705-en látták.

A legutóbbi hétvégén három premierfilm is felkerült a legnézettebb 10 film toplistájára: az idősödő háziasszonyok újabb szexuális kivirágzását elregélő vígjáték, a Könyvklub 24 442 nézővel a harmadik, 19 997 nézővel az Átejtve követi, míg a Vigyázz, kész morc! 3 219 eladott jeggyel a hetedik a top10-ben.

A sereghajtók alacsony nézőszáma is jól mutatja, hogy általánosságban is csökkent az érdeklődés a mozi iránt: a magyar mozik nézőszáma összesen mintegy 27 százalékkal csökkent az előző hétvégéhez képest.