Májusban ismét érdemes egy éjszakát a fővárosi art moziknak szentelni

art mozik éjszakája
Vágólapra másolva!
A Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínház, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán artmozik idén is kijelöltek egy éjjelt, amelyet a filmnézésnek szentelnek. Május 11-én késő délutántól másnap hajnalig valamennyi mozi egy karszalaggal látogatható, amely érvényes az összes vetítésre. Lesznek premier előtti vetítések, valamint régi kedvenceink közül is újra láthatunk néhányat!
Vágólapra másolva!

A mozik ismét egy-egy tematika köré csoportosították a választékukat.

A Művészben „Rendezők éjjele" címszóval egyebek mellett

Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje az országos premier előtt látható,

de Tarantino első sikere is visszatér a moziba. Ezek mellett bizonyára sokakat vonz majd a Ghost Story és a Kutyák szigete is.

A Puskinban „Fókuszban az igaz történetek", ilyenformán megnézhetjük például a legutóbbi Oscar-nyertesek közül az Én, Tonyá-t és A legsötétebb órá-t, de lesz – szintén premier előtt – a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című vígjáték is.

A Toldi olyan „Veszélyes szerelmek" történeteit vonultatja fel, mint a Szicíliai kísértettörténet vagy az Így csajozz egy földönkívülivel.

Ide is jutottak premier előtti vetítések, például a Merülés a szerelembe, valamint A naplemente ragyogása.


A Kino Cafe „Nők – szerepek" válogatásában található a Lady Bird, az anyám!, az Arcélek, útszélek és Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise.

A Tabán pedig a hazai alkotásokra koncentrál, hiszen mind „Szeretjük a magyar filmeket", így aztán lesz Genezis, Lajkó – Cigány az űrben és az Aurora Borealis – Északi fény sem maradhat ki.


A karszalagok kizárólag személyesen az öt mozi pénztáraiban kaphatók 3500 Ft-os egységáron.