Tolonganak a nézők a Valami Amerika 3 vetítésein

Jelenetkép a Valami Amerika 3-ból
Vágólapra másolva!
Utoljára tavaly novemberben trónolt a heti mozis látogatottsági lista csúcsán magyar film. Akkor A Viszkis csábította el a nézőket, most a Valami Amerika 3 hódít: egy hét alatt 140 525 néző volt rá kíváncsi. A magyar vígjáték ráadásul az amerikai blockbuster Fekete Párduc című képregényfilmet is maga mögé utasította.
Vágólapra másolva!

Fantasztikusan indult a Valami Amerika 3 a magyar mozikban. Már a nyitóhétvégén csaknem 120 ezer néző látta, egy hét alatt pedig több mint 140 ezren váltottak rá jegyet. Úgy tűnik, hogy valóra válik a rendező, Herendi Gábor vágya, aki interjúnkban azt mondta, 400 ezer nézővel már elégedett lenne.

Legutóbbi filmjével, a Kincsem-mel meg is haladta ezt a számot, a leghíresebb magyar versenylóról szóló kosztümös kalandfilmjét 457 ezren látták - ezzel 2017 legnézettebb magyar filmje lett, de a tavalyi teljes mozilátogatottságot tekintve is az előkelő harmadik helyen végzett.

Jól látszik, hogy a tavalyi lendület nem fogyott el a magyar filmből,

miközben március 4-én a Testről és lélekről sikeréért izgulhatunk az Oscar-gálán, máris megvan az év első közönségsikere is.

Enyedi Ildikó Oscar-esélyes filmjét egyébként újabb 3 709 néző látta a héten, így eddig összesen 126 496-an nézték meg.

A heti top10 második helyén a Fekete Párduc áll (109 628 néző), a Valentin-napra időzített, így a múlt heti listavezető A szabadság ötven árnyalata csak a harmadik (65 442 néző a héten, összesen: 219 777).