Tarantino botrányai bedönthetik az új filmjét

Leonardo DiCaprio hivatalosan is csatlakozott Quentin Tarantino legújabb filmjéhez
Vágólapra másolva!
Azt pletykálják, hogy a Sony stúdió elállhat Quentin Tarantino tervezett projektjétől a rendező botrányai miatt. A film Charles Manson ámokfutása idején játszódna, egyik karaktere a fiatal Roman Polanski, akiről Tarantino azt mondta egy 2003-as interjúban, hogy nem követte el a nemi erőszakot, amivel megvádolták. 
Vágólapra másolva!

Mint megírtuk, Quentin Tarantino is belekeveredett a Weinstein-botrányba, miután Uma Thurman elmondta, hogy kishíján otthagyta a fogát a Kill Bill forgatásán, és előkerült egy felvétel, amin Tarantino vitatja, hogy tényleg nemi erőszakot követett volna el Roman Polanski. A rendező bocsánatot kért és két színésznője, Thurman és Diane Kruger is kiálltak mellette, de a Playlist most arról ír, hogy könnyen lehet, hogy Tarantino a karrierjével fizet majd.

A botrányok és a #MeToo mozgalom hatására a Sony lefújhatja Tarantino projektjét, ami így különösen rizikós produkciónak ígérkezik, már csak azért is, mert sok pénzbe kerülne.

Leonardo DiCaprio és Quentin Tarantino Forrás: Getty Images

100 milliós büdzsét igényelhet (reklámköltségek nélkül), így a nemzetközi piacon 375 millió fölött kellene kaszálnia, hogy nyereséges legyen. Tarantino ennyit csak egy filmjével söpört be, a Django elszabadul 425 millió dollárt hozott, de a rendező előző munkája, az Aljas nyolcas, ami egy "csak" 44 milliós kamaradarab volt, csalódást keltő 155 milliónál állt meg.

A projekt pedig igen ígéretes, és ezt a Sony is így gondolta, mert megnyerték a filmért folytatott komoly licitháborút.

Az 1969 munkacímű alkotásnak már a premierdátumát is kitűzték 2019 augusztus 9-ére, Sharon Tate, Polanski terhes felesége meggyilkolásának ötvenedik évfordulójára. A filmben Leonardo DiCaprio alakítana egy kiégett színészt, aki Sharon Tate szomszédja, és megpróbálja újraéleszteni a karrierjét. Tate szerepére Margot Robbie-t nézte ki Tarantino, Polanski megformálására lengyel színészt szeretne, de Brad Pitt és Tom Cruise is esélyesek egy-egy szerepre.