Ezek voltak a legnépszerűbb filmek a magyarok szerint 2017-ben

Vágólapra másolva!
A legnagyobb hazai filmadatbázis, a Mafab.hu közzétette 2017 legnépszerűbb, Magyarországon bemutatott filmjeinek rangsorát, annak alapján, hogy az adatbázisban hányszor kerestek rá az adott alkotásra.
Vágólapra másolva!

Mint minden évben, a legnagyobb hazai filmadatbázis, a Mafab.hu idén is közzétette a legnépszerűbb 2017-es filmek listáját. A papírforma mellett azért akadt néhány meglepetés az első tíz helyezett között.

Érdemes megjegyezni, hogy a végeredmény alakulásában sem a bevételek, sem a kritikusok visszajelzései nem számítottak, az egyedüli szempont az volt, hogy hány alkalommal nyitották meg a filmek adatlapjait a Magyar Filmadatbázisban, ami a havi milliós látogatószám mellett reprezentatívnak tekinthető.

Forrás: MAFAB

Az első helyen egy hazai produkció, a Kincsem végzett, mely nem csak a portál felhasználóinak, hanem a mozizók körében is igen jól szerepelt, ugyanis a nézőszám tekintetében Herendi Gábor filmje az előkelő harmadik helyet szerezte meg 452 ezer látogatóval. A dobogó második fokán Stephen King kultikus regényének adaptációja, a világszerte hatalmas sikert aratott Az végzett. Bár az első két helyezés a produkciókat övező hatalmas hype miatt nem okozott meglepetést, a harmadik annál inkább, ugyanis az említett sikerfilmeket egy újabb hazai alkotás, a Pappa Pia követte. Bár a film kétségkívül nagyot ment a hazai mozikban, ami szám szerint 227 ezer nézőt jelent, erre az előkelő helyezésre nem tippeltünk volna.

Lemaradt a dobogóról, de százezreket érdekelt A Szépség és a Szörnyeteg, és a legújabb Star Wars-mozi, Az utolsó Jedik, de a top10-be befért még A Viszkis és M. Night Shyamalan nagy visszatérése, a Széttörve is. Míg előbbi a hatodik, utóbbi kilencedik helyen végzett.

Ha megnézzük a Mafab éves összesített listáját, ahol az egyes helyezésekbe a látogatók értékelései és hozzászólásai is szerepet játszottak, az első helyen a Pixar animációs filmje, a Coco lett a befutó, de a Kincsem ezen a listán is az első ötben végzett. A Pappa Pia azonban csak a nyolcvanadik helyezést tudta megcsípni.

A Kincsem egyébként elég erős mezőnyben tudott győzedelmeskedni, a hazai mozikban ugyanis közel 250 filmet mutattak be tavaly, melyek jelentős részét hollywoodi szuperprodukciók tették ki.

A teljes, több ezer produkciót számláló Mafab-listán a hazánkban is bemutatott alkotásokon kívül olyan filmek is szerepelnek, melyeket nem vetítenek a magyarországi mozik.