Brutális vérfürdő a történelmi Budapesten

Vágólapra másolva!
Léderer Gusztáv, a fehérterrorban is aktív szerepet vállaló katonatiszt és a korábban prostituáltként dolgozó felesége 1925-ben feldarabolták Kodelka Ferenc hentest, a holttestet pedig a Dunába dobták. Szász János az 1920-as évek egyik legbrutálisabb gyilkosságát dolgozza fel legújabb filmjében. A hentes, a kurva és a félszemű január 25-én érkezik a mozikba.
Vágólapra másolva!

A Woyzeck és A nagy füzet rendezőjének új filmje egy különösen kegyetlen gyilkosság és az odáig vezető elfajuló szerelmi háromszög története, amely megtörtént eseményekre alapoz.

Léderer Gusztáv a Tanácsköztársaság összeomlása után tevékeny részt vállalt a fehérterrorban, de a gyilkolással később sem tudott leállni, főleg mert a halottaktól elvett vagyontárgyakból igyekezett jobb életszínvonalat biztosítani magának és feleségének. Később újból prostituálta a korábban is kéjhölgyként dolgozó feleségét, és hagyta, hogy egy környékbeli, jómódú hentes drága ajándékokkal udvaroljon neki.

Majd úgy döntöttek, elteszik láb alól és elveszik az összes pénzét.

Mivel a valóban megtörtént gyilkosság részletei ismertek, egyértelmű, hogy Szász János – a tőle megszokott módon – a lélektanra koncentrál, és a krimi fordulatai helyett az emberi gonoszság mélyreható ábrázolása köti le a nézőt.

A film szereposztása parádés: Léderert Nagy Zsolt, feleségét Gryllus Dorka, Kodelka hentest pedig Hegedűs D. Géza játssza el.


A két férfi színész jelentős átalakuláson ment át a szerep kedvéért, a kéjsóvár hentes hiteles eljátszásához Hegedűs D. Géza 20 kilót hízott, fejét tarkopaszra borotválta.Ahhoz, hogy már az első pillantásra tudjuk, velejéig gonosz emberrel van dolgunk, Nagy Zsolt arcát műszemmel és visszataszító sebhellyel csúfították el, plusz a kor divatjának megfelelő frizurát kapott.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt.

Hegedűs D. Géza és Nagy Zsolt a Szezon című filmben játszott együtt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel a Lurdy moziba, január 23-án, 19 órakor kezdődő vetítésünkre:

András Ábel, András István, Bátori Dénes, Beke-Szabó Csenge, Beke-Szabó Lajos, Bocsányi Szilvia, Czene Dániel, Czibolya Balázs, Dr. Százados Miklós, Elek Olivér, Erdélyi Viktor, Fakhoury Petra,Garai Zoltán, Gáspár Andrea, Gáspár Magdolna, Gecseg János, Hajas Zoltán, Hajnal Viktor, Hámori Betti, Havas Péter, Hidas Attila, Katona Tamás, Katrinecz Krisztina, Kiss Árpád, Kónya Elemér, Lakatos Boglárka, Markos Szilvi, Maros Alexandra,Maros Lilla, Mileiné Anna, Müller Mónika, Nagy Gusztáv, Nagy Sára, Németh Attila, Nyíri István, Papp László, Pöszmet András, Prell Noémi, Raáb Anikó, Rajner Gabriella, Ruzsa Botond, Ruzsa Eszter, Sára Krisztina, Soltész Izabell, Szabó Györgyi, Szabó Réka, Szelőczei Anna, Turcsányi Péter, Varga Zoltán.

Ha nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!