Gyönyörű sztárszínésznő és Oscar-díjas rendező filmjével nyit Cannes

637215849 Horizontal film
Iranian director Asghar Farhadi celebrates on stage next to Hungarian director and member of the Jury Laszlo Nemes after being awarded with the Best Screenplay prize for the film "The Salesman (Forushande)" during the closing ceremony of the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 22, 2016. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
A Penelope Cruz és Javier Bardem főszereplésével készült Everybody Knows nyitja idén a cannes-i fesztivált. A film rendezője a kétszeres Oscar-díjas, iráni Asghar Farhadi. 
Vágólapra másolva!

A Variety írta meg, hogy az Everybody Knows című pszichothriller nyitja az idei cannes-i mustrát.

Cruz egy Laura nevű nőt alakít a filmben, aki Buenos Airesből utazik haza spanyolországi szülőfalujába egy családi ünnepségre, azonban az eseményt váratlan fordulatok bonyolítják.

Asghar Farhadi 2016-ban a cannes-i fesztiválon. Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Ez még csak a második alkalom, hogy spanyol nyelvű film nyitja a fesztivált, az első Pedro Almodóvar Rossz nevelés című, 2004-es alkotása volt. Az is ritkaság, hogy nem angol vagy francia nyelvű mozi nyitja a mustrát.

Asghar Farhadi kétszer is nyert már Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, a 2011-es Nader és Simin - Egy elválás történeté-vel és Az ügyfél-lel, amit 2016-ban mutattak be.

A cannes-i filmfesztivált 71. alkalommal rendezik meg május 8. és 19. között.