Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ridley Scott rendezheti a Merlin-mozit

Vágólapra másolva!
Ridley Scott épp csak befejezte A világ összes pénze újraforgatását, máris újabb projektek sora vár rá, köztük a Disney által felkarolt The Merlin Saga.
Vágólapra másolva!

A film alapjául T. A. Barron felnőttek szóló fantasy-sorozata szolgál, amelyben az ifjú varázsló kalandjait meséli el, még mielőtt találkozna Arthur királlyal és a kerekasztal lovagjaival.

A The Merlin Saga forgatókönyvét a megfilmesítés jogait megszerző Disney az efféle vaskos irodalmi munkák filmre dolgozásában jelentős tapasztalattal rendelkező Philippa Boyensre bízta. Az új-zélandi Boyens részt vett a Tolkien regényekből készült A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmtrilógiák forgatókönyvének megírásában, A Gyűrűk Ura: A király visszatér adaptálásáért írótársaival (Peter Jackson és Fran Walsh) Oscar-díjat kapott.

A nyolcvanéves Ridley Scott még nincs rendezői Oscar-ja, viszont munkatempója fiatalabb kollégáit is megszégyeníti. Már az is kérdés, hogy a The Merlin Saga mikor fér bele az idejébe, mivel A világ összes pénze bemutatása után máris három másik film előkészítésén dolgozik. Folytatást tervez az Alien: Covenant-nak, háborús mozit csinálna Battle of Britain címen, a Cartel című projekt pedig kábítószermaffiás thriller lesz.


Ráadásul a rendező szeretné a Merlin-film gyártását a saját cégén, a Scott Free-n keresztül intézni.
Merlin karaktere nem is olyan régen feltűnt egy filmben: Kamil Lemieszewski megszemélyesítésében Guy Ritchie Arthur király – A kard legendája című filmjében. De a filmtörténet során a hatalmas varázslót olyan színészek formálták meg, mint Sir John Gielgud, Sir Ben Kingsley vagy Sam Neil.
Azt egyelőre nem tudni, Scott filmjében ki fogja alakítani az angolszász kultúrtörténet leghíresebb mágusát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről