Húszan vallottak Kevin Spacey ellen az Old Vic-ben

kevin spacey
Vágólapra másolva!
A belső vizsgálat szerint Kevin Spacey-t személyi kultusz övezte a londoni színházban, senki sem merte szóvá tenni zaklatásait.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Kártyavár forgatásán zaklatott fiatal kollégákat Kevin Spacey, hanem az Old Vicben is, melynek több mint tíz évig volt művészeti igazgatója.

Kevin Spacey Forrás: Origo


A londoni színház belső vizsgálata során húszan vallották azt, hogy nem „viselkedett helyesen" a színész. Az esetek többsége 2009 előtt történt. A kollégák azért nem hozták nyilvánosságra eddig a zaklatásos ügyeket, mert – állításuk szerint – Kevin Spacey-t személyi kultusz övezte, és tartottak is a színésztől.

A színház vezetése mindenkitől bocsánatot kért, mert – ahogy írták – nem sikerült támogató légkört kialakítaniuk az intézményben. Hiszen ha megfelelő lett volna a közeg, a színház légköre, bizonyára el merték volna mondani az áldozatok, hogy mit tett velük Spacey.

A színház vezetősége ígéretet tett arra, hogy még egyszer nem fordul elő ilyen.
A belső vizsgálatra Roberto Cavazos mexikói színész nyilvános vádja után került sor, aki szerint Spacey fiatal férfiakra vadászott a színházban művészeti igazgatóként. Cavazos egyben azt is állította, hogy Spacey visszaélései közismertek voltak, de a színház inkább szemet hunyt fölöttük.