Listavezető a Thor: Ragnarök

Thor Ragnarok
Thor Ragnarok 2017 Real Taika Waititi Chris Hemsworth Mark Ruffalo. Collection Christophel © Marvel Studio 2017
Vágólapra másolva!
Itthon és az észak-amerikai mozikban is hétvégi listavezető lett a Thor: Ragnarök. Magyarországon összességében már több mint 275 ezren váltottak jegyet a filmre.
Vágólapra másolva!

A Thor: Ragnarök, akárcsak az eggyel korábbi, úgy a múlt hétvégén is első lett itthon és az Egyesült Államokban a hétvégi mozis bevételeket összesítő listán - derül ki a mozi-filmek.hu heti összegzéséből.

Thor Ragnarok 2017 Forrás: AFP/Collection Christophel/Marvel Studio 2017

Ugyan a számok már csak fele annyi nézőt jeleznek, mint a két héttel korábbi hétvégén, még mindig több mint 70 ezren váltottak jegyet a Thor-ra - összességében már 275 ezer felett, amely eddig 410 millió forintot (ebből a hétvégén 109,6 millió forintot) kasszírozott.

Második helyen Mila Kunis tébolyult karácsonyi története, a Rossz anyák karácsonya végzett 65 ezer nézővel és 90,8 millió forintos bevétellel.

Mila Kunis a Rossz anyák karácsonya Los Angeleszi bemutatóján Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Fury

Az Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című regényéből készült mozidarab - a filmbéli vonat utaslistáján komoly sztárparádéval - a harmadik a maga 58,1 millió forintos bevételével.

Gyilkosság az Orient Expresszen Forrás: Entertainment Weekly

A Szörnyen boldog család az első háromtól pályahossznyi különbséggel lemaradva a negyedik, 14,3 millió forinttal.

Ötödik a Fűrész-sorozat újabb epizódja, az Újra játékban (13,6 millió), míg hatodik a nagy költségvetéssel készült magyar film, a Budapest Noir (12 millió).

Budapest Noir Forrás: Big Bang Media - YouTube

Hetedik helyen az Űrvihar (8,2 millió) zárt, míg a toplistán és a mozikban debütálóként nyolcadik a Rögtönzött szerelem (5,4 millió). Az Aurora Borealis – Északi fény 40 ezer néző fölé kúszott a hétvégi majdnem négyezer eladott jeggyel és 4,77 milliós bevétellel, míg a listát a Hóember zárja (3,7 millió), amely az összes eladott hazai mozis belépőt nézve 100 ezer fölé ért.

Az Egyesült Államokbent sincs változás a legutóbbit megelőző hétvége nézettségi adataihoz képest Ismét a Thor: Ragnarök volt a legnagyobb nézőmágnes. Taika Waititi filmje péntektől vasárnapig 56,6 millió dollárt keresett. A Ragnarök így már 211 millió dolláros bevételnél jár a tengerentúlon (Kanadát is hozzászámolva). Az amerikai lista második helyén a Megjött apuci 2. végzett, Mark Wahlbergékre 30 millió dollárt szántak a moziba járók. Harmadik helyre futott be a Gyilkosság az Orient Expresszen 28,2 millióval. A Rossz anyák karácsonya a negyedik (11,5 millió), a Fűrész (3,4 millió) az ötödik lett.

Fűrész Forrás: Twisted Pictures