A legnagyobb showman: fél majmot adott el sellőként

Hugh Jackman a The Greatest Showman című filmben
Hugh Jackman a The Greatest Showman című filmben
Vágólapra másolva!
Kiadták A legnagyobb showman második előzetesét
Vágólapra másolva!

A 20th Century Fox kiadta A legnagyobb showman című, P.T. Barnum életrajzi zenés drámájának második előzetesét. A címszereplőt Hugh Jackman alakítja.

Hugh Jackman a The Greatest Showman című filmben Forrás: TM & © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved. Not for sale or duplication./Photo Credit: Niko Tavernise

További szereplők: Zendaya, Rebecca Ferguson, Zac Efron, Paul Sparks, Michelle Williams és Gayle Rankin.

A film a legendás 19. századi showman, P. T. Barnum életéről szól.

Barnum különös szerzeteket mutogató cirkuszosként lett gazdag és híres.

Nevéhez köthető sok olyan csoda - vagyis átverés -, mint az a sellőként mutogatott lény, amely valójában egy majom felsőtestéből és egy hal hátsó feléből állt.

A showbiznisz mellett Barnum írt több, saját magát népszerűsítő könyvet, volt politikus is, ugyanakkor egyetemeket, múzeumokat támogató emberbarátként is ismertté lett.

Barnum egyik bátor húzása - ami a tervek szerint a filmben is szerepel majd - az volt, hogy akkoriban hihetetlen nagyságú összeget, 150 ezer dollárt fizetett ki előre Jenny Lind énekesnőnek 150 fellépésért.

A showman hatalmas hírverést csinált az előadásoknak, amelyre tömegek lettek kíváncsiak. A vakmerő befektetés természetesen megtérült.

A film itthon december 28-án kerül a mozikba.