Hatalmas siker Mészáros Márta új filmje

2017.11.13. 16:47

Október 19-én került a mozikba Mészáros Márta új filmje, amely hatalmas siker. A bemutató utáni negyedik hétvégén még mindig az országos top10-ben szerepel. A jelenleg 9. helyezett alkotást több mint 40 ezer néző látta eddig.

Mészáros Márta új filmjét 3 707 néző látta ezen a hétvégén, összesen pedig 40 038-an vettek rá jegyet mostanáig. Tény, hogy a bemutató óta   

kiugróan a legnézettebb film a vezető artmoziban, a budapesti Művész Art Moziban.

Az Aurora Borealis – Északi fény plakátjaForrás: Vertigo Média

Ezzel pedig megelőzött minden más magyar és külföldi produkciót. A vidéki artmozi hálózatban és a multiplex mozikban is sokan vettek jegyet Mészáros Márta új alkotására, ráadásul ez a film esett a legkisebbett az előző heti eredményéhez képest a tíz legnézettebb magyar film ranglistáján, amit a szervezők azzal magyaráznak, hogy

a szájhagyománya nagyon erős a filmnek."

Az Aurora Borealis – Északi fény külföldön is nagy siker.

A rangos chicagói filmfesztiválon közönségdíjat kapott

a két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja.

Izgalmas történet nagy sztárokkal

A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Piotr Sobociński jr. és Törőcsik Mari az Aurora Borealis – Északi fény forgatásánForrás: Vertigo Média

A főbb szerepekben olyan nagy művészeket lehet látni, mint Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska, Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő vagy Bereczki Zoltán, de feltűnnek Mészáros Márta állandó szereplői is: Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa.

A forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr. Az Aurora Borealis – Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay, forgalmazója pedig a Vertigo Média.