Jön Mészáros Márta új filmje Törőcsik Marival

2017.10.12. 12:33

Mészáros Márta új filmje anya-lánya kapcsolatát boncolgatja, ami csak még érdekesebbé válik attól, hogy két idősíkon fut a cselekményszál. A sajtó képviselői először nézhetik meg a filmet, ami már most nagy sikerrel kecsegtet, hiszen Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska és Wunderlich József kapott benne szerepet.

A filmben a Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az Aurora Borealis - Északi fény című film a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. Az alkotás a FilmTeam gyártásában készült, producerei Major István és Gül Togay.

A nagyközönség a filmet október 19-től nézheti meg a mozikban.