Jennifer Lawrence ennél meztelenebb nem nagyon lesz

Utazók
Vágólapra másolva!
Már három hét sincs hátra az Utazók című sci-fi amerikai bemutatójáig, és sorra futnak be az újabbnál újabb ízelítők Jennifer Lawrence és Chris Pratt űrkalandjához. Most belekukkanthatunk az Oscar-díjas színésznő karrierjének első szexjelenetébe, illetve megnézhetünk egy ijesztően nyálas előzetest is, ami egy tinikedvenc együttes dalával próbál kedvet csinálni a filmhez. 
Vágólapra másolva!

A héten maximális sebességre kapcsolt az Utazók című sci-fi marketingcsapata, egymás után adják ki az előzeteseket, tévészpotokat és részleteket. Az alábbi félperces kedvcsináló képsorait szinte teljes egészében láttuk már, viszont elrejtettek benne egy eddig nem látott villanást Jennifer Lawrence és Chris Pratt szexjelenetéből: megcsodálhatjuk a hamarosan Magyarországra érkező színésznő meztelen hátát, miközben a partnere éppen hámozza le róla a ruhát.

A színésznő rettenetes ideges volt, az anyját hívta telefonon, mielőtt ágyba bújt Pratt-tel a forgatáson. Aggodalma annyiban érthető volt, hogy karrierjében először az Utazók-ban vállalkozott szexjelenetre. Aki csak emiatt váltana jegyet a sci-fire, annak van egy rossz hírünk: az Utazók korhatár-besorolása PG-13 lett Amerikában, ami azt jelenti, hogy annál sokkal többet, mint amennyit a tévészpotban mutatnak a színésznőből, a filmben sem fogunk látni.

Jennifer Lawrence és Chris Pratt az Utazókban Forrás: InterCom

A tévészpottal nem volt bajunk, az Utazók-hoz kiadott videoklipes hangulatú új előzetes viszont lerombolt mindent, amit az eddigi kedvcsinálók felépítettek. Egy nyálas romantikus limonádénak mutatja be Jennifer Lawrence és Chris Pratt űrutazását. Most már nem paráznak azon, hogy a tervezettnél előbb ébredtek fel, és életük hátralévő részét összezárva egy űrhajóban kell tölteniük, hanem inkább vidáman elmerülnek a luxusban, úszkálnak, labdáznak, moziznak, szexelnek, születésnapot ünnepelnek. Egy ilyen filmre kíváncsi lesz valaki?

Első gondolatom az volt, hogy egy konkurens stúdió téglát telepített a Columbia Pictures csapatába, és az ő aknamunkájának az eredménye ez a trailer. Ez az elmélet persze leginkább annak tudható be, hogy túl sok John Le Carré-kémregényt olvastam az életemben. Az egészben a zene a legkiborítóbb, először egy harmadrangú, Coldplay-utánzatra tippeltem, aztán kiderült, hogy a tinik körében népszerű Imagine Dragons nevű együttes egyik dala szól.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence az Utazók című filmben Forrás: InterCom

A következő gondolatom az volt, hogy talán a fiatalabb korosztályt próbálják megszólítani ezzel a videoklipes előzetessel? Azokat, akik rajonganak Jennifer Lawrence-ért, de túlontúl eseménytelen volt nekik a Gravitáció, az Érkezés meg túl intellektuális? Ez sem tartom jó válasznak, hiszen Lawrence Az éhezők viadalá-val futott be, és ennél a trailernél az a filmsorozat komolyabb és mélyenszántóbb volt.

Tanácstalan vagyok. Nem tudom, kiket győzhet meg ez az előzetes arról, hogy az Utazók az ő filmjük. Azt viszont tudom, hogy kik azok, akiket el fog riasztani: a sci-fi rajongókat.

Még itt sincs vége a promóanyagok sorának, egy újabb részletet is kiadtak, amelyben Chris Pratt azzal kénytelen szembesülni, hogy még kilencven év van hátra az űrhajó megérkezésig.

Az Utazók karácsony előtt debütál az amerikai mozikban, Magyarországon január 12-től lesz látható. Nagyon remélem, hogy a videoklipes előzetes és a teljes film hangulata között csak minimális lesz az átfedés.