Első fotók a nagyszabású Kincsem-filmből

Kincsem
Vágólapra másolva!
Az Origo Filmklubon láthat elsőként fotókat a több mint kétmilliárd forintból készülő Kincsemből. Annyi már biztos, hogy Nagy Ervin csúcsformában van, Petrik Andreának pedig remekül áll a kalap.
Vágólapra másolva!

Július 22-én indult a Vajna-korszak eddigi legdrágább magyar filmje, a Kincsem forgatása, és egészen novemberig tart. Az Origo Filmklub mutat először fotókat a filmből, amiken megnézheti a két főszereplőt, a korabeli jelmezbe öltözött Nagy Ervint és Petrik Andreát, illetve a címbéli paripát, akit hét-nyolc különböző ló játszik a filmben.

Nagy Ervin és a Kincsemet játszó egyik ló Fotó: Szabó Adrienn

Az 1870-es években játszódó film főszereplője Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) a negyvenes évei végén járó magyar nemes. Édesapja, Blaskovich Sándor a 1848-49-es magyar szabadságharcot követő megtorlás áldozata lett, Ferenc József császár (Fekete Tibor) felségárulónak nyilvánította őt, ezért vagyon és birtokvesztésre ítélte a családot. A Blaskovich kastélyt és a földeket Otto von Oettingen (Gáspár Tibor), Blaskovich Sándor korábbi barátja, és későbbi gyilkosa kapta meg.

Blaskovich Ernő, aki gyermekként végignézte apja meggyilkolását, nem tudja megbocsátani, Oettingennek, és a császárnak, hogy elvette apja életét, vagyonát és becsületét. Egyedül száll szembe a birodalommal, csodás kancájával, Kincsemmel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Személyes ellenfele, apja gyilkosa, Otto von Oettingen, a császár bizalmasa és az Osztrák-Magyar Lóegylet elnöke.

Nagy Ervin a Kincsem című filmben Fotó: Szabó Adrienn

Az egész Európában népszerű Blaskovich, ez a makacs, nyakas, öntörvényű ember minden alkalmat megragad arra, hogy lejárassa Otto von Oettingent és ezzel a Habsburg házat. Kincsemet csak azokon a versenyeken indítja, ahol le tudja győzni von Oettingen versenylovát, illetve viharos románcot kezd riválisa felvilágosult lányával, Klára von Oettingennel (Petrik Andrea).

Petrik Andrea a Kincsem című filmben Fotó: Szabó Adrienn

A Valami Amerika mindkét részét és a Magyar vándor-t jegyző Herendi Gábor rendezi a Kincsem-et, amit a Filamalap több mint kétmilliárd forinttal támogatott. Kincsem zsokéját Kovács Lehet alakítja, Gyabronka József Kincsem idomárja szerepében tűnik fel, II. Sándor orosz cár pedig Seress Zoltán lesz. A mozibemutatót jövő őszre tervezik.