Matt Damon és a ló - premierek

Vágólapra másolva!
Csak két film érkezik a mozikba a héten: Tarr Béla Ezüst Medve-díjas, utolsónak szánt alkotása és egy romantikus sci-fi Matt Damonnal.
Vágólapra másolva!

A torinói ló - 2011

Miről szól? Egy kocsis és lánya próbálja fenntartani mindennapi életét, miközben körülöttük pusztulóban a világ.

Ki a rendező? Tarr Béla (Sátántangó, Werckmeister harmóniák), aki legutóbb a 2007-es A londoni férfi-t csinálta.

Kik a szereplők? Mindhárom főszereplő visszatérő Tarr-színész: a kocsist Derzsi János (Werckmeister harmóniák, A londoni férfi) alakítja, a lányát Bók Erika (Sátántangó) játssza, betér egy szomszéd is, akit Kormos Mihály (Werckmeister harmóniák) formál meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem csak a hollywoodi iparosok világvége-vízióira fogékonyak.

Mit mondunk még a filmről? Tarr Béla nem a levegőbe beszélt: A torinói ló-ban megszünteti a világot, és megszokott filmes eszközeit alkalmazva felszámolja az érzéseket. Ürességet hagy hátra katarzis helyett. Olvasd el kritikánkat a filmről!

Mit mond a rendező a filmről? A Berlinalén kedd este mutatják be Tarr Béla A torinói ló című, utolsónak szánt filmjét. Tarr Bélával a premier alkalmából beszélgettünk arról, hogy meddig kell elmennie egy rendezőnek, hogy mi az a tragédia az életben, amihez képest minden más csak vicc, és hogy mit üzen azoknak, akik szerint lassúak a filmjei. Olvasd el Tarr Bélával készült interjúnkat!

* * *

Sorsügynökség / The Adjustment Bureau - 2011

Miről szól? Davidnek, a politikusnak nem kellett volna összefutnia egy férfivécében Elise-szel, a táncosnővel, a találkozás mégis megesett, és most a sorsügynökség emberei próbálják kiköszörülni a csorbát. Azonban David és Elise egészen mást akar.

Ki a rendező? Philip K. Dick sci-fijét George Nolfi adaptálta, akinek ez az első rendezése, de Damonnal már dolgozott, mivel A Bourne-ultimátum és az Ocean's Twelve társírója volt.

Kik a szereplők? Davidet Matt Damon alakítja, Elise-t Emily Blunt (Az ördög Pradát visel, Az ifjú Viktória királynő) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy izgalmas sci-fi és egy kellemes romantikus történet keresztezésére vágynak.