Jake Gyllenhaal és a piranhák is a húsra mennek - premierek

Vágólapra másolva!
Egy kanadai srác élete videojátékká változik, a piranhák rávetik magukat a strandolókra, Jake Gyllenhaal és Stephen Frears is nevettet, Juliette Binoche pedig már azt sem tudja, mit beszél a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Scott Pilgrim a világ ellen / Scott Pilgrim vs. the World - 2010

Miről szól? Scott Pilgrim egy huszonéves, munkanélküli kanadai srác, akinek az agyán egy szép napon átgörkorizik álmai nője. Némi bénázás után sikerül is összejönnie a lánnyal, de boldogságuk csak akkor lehet teljes, ha Scott legyőzi a lány mind a hét gonosz exét.

Ki a rendező? Edgar Wright, a Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok rendezője filmesítette meg Bryan Lee O'Malley képregényét.

Kik a szereplők? Scottot Michael Cera alakítja, a lányt, Ramonát Mary Elizabeth Winstead (Halálbiztos) játssza. Scott meleg szobatársa Kieran Culkin, a gonosz exek közt pedig megtaláljuk Brandon Routh-t (Superman visszatér) és Jason Schwartzmant (Utazás Darjeelingbe) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a popkultúrában tobzódó filmeket, és azokat, amik nem veszik magukat túl komolyan.

* * *

Hiteles másolat / Copie Conforme - 2010

Miről szól? Egy francia nő és egy angol férfi találkozik Toscanában, aztán ahogy beszélgetnek, úgy tűnik, mégis ismerik egymást, ráadásul meglehetősen jól. Aztán tovább beszélgetnek, és kibogozhatatlanul összekeveredik a valóság és a tettetés.

Ki a rendező? Abbas Kiarostami, aki korábban többek közt A cseresznye ízé-t és a Szelek szárnyán-t csinálta.

Kik a szereplők? A nőt Juliette Binoche játssza, a férfit az operaénekes, és színésznek sajna nem túl tehetséges William Shimmel alakítja.

Kinek ajánljuk? Nem szeretjük ugyan a szájbarágós filmeket, de az olyanokért sem lelkesedünk, amik csak a metafora szintjén értelmezhetők, szóval csak azoknak ajánlanánk, akiket az utóbbi sem zavar egy filmben.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el cannes-i minikritikánkat!

* * *

Piranha 3D / Piranha - 2010

Miről szól? Egy amerikai tónál vagyunk, ahova fiatalok sokasága érkezik strandolni és bulizni. Azonban egy földrengés kiszabadította a tó mélyén élő, sok ezer éve kihaltnak hitt piranhákat, akik rávetik magukat a fürdőzőkre.

Ki a rendező? Alexandre Aja, aki a Sziklák szemé-t és a Tükrök-et is csinálta.

Kik a szereplők? A 3D-s halak mellett felbukkan Elizabeth Shue, Ving Rhames, Richard Dreyfuss és Christopher Lloyd is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik imádják, ha 3D-ben domborodnak a női idomok és a leszakított végtagok.

* * *

Szerelem és más drogok / Love and Other Drugs - 2010

Miről szól? Az orvoslátogató Jamie egy rendelőben összeismerkedik Maggie-vel. Eleinte csak szexelni járnak össze, aztán komolyabbra fordul a kapcsolatuk, de ezt nehezíti a srác léha természete és a lány súlyos betegsége.

Ki a rendező? A Véres gyémánt-ot és az Ellenállás-t is jegyző Edward Zwick tért át a könnyedebb műfajra.

Kik a szereplők? Jamie-t a szépséges Jake Gyllenhaal, Maggie-t a szépséges Anne Hathaway alakítja. Hank Azaria menő orvost játszik, Oliver Platt pedig Jamie egyik kollégája.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek elegük van a hollywoodi tucatkomédiákból és végre néznének egy olyat, amiben életszerű és tényleg vicces pillanatok is vannak.

* * *

Tamara Drewe / Tamara Drewe - 2010

Miről szól? Az egykor csúnyuska, ma bombázó Tamara Drewe visszatér abba az angliai kisvárosba, ahol felnőtt, jelentős felzúdulást keltve a helyi írókommuna tagjai közt.

Ki a rendező? A humorát már többek közt a Pop, csajok, satöbbi-ben és a Chéri-ben is csillogtató Stephen Frears most legkönnyedebb rendezői énjét vette elő.

Kik a szereplők? A címszereplőt Gemma Arterton (Perzsia hercege) alakítja, Dominic Cooper (Mamma Mia!) egy popsztárt játszik. Az írókommuna fejét Roger Allam (V mint vérbosszú) formálja meg, felesége Tamsin Greig.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik könnyed, ironikus angol humorra vágynak.