Penélope Cruzt csak álmodban kaphatod meg

Vágólapra másolva!
Penélope Cruz vagy Gwyneth Paltrow jobb nő? Az álomnő című film főhőse egyértelműen Penélope-ra szavaz, azonban a csajjal mégiscsak van egy kis gond: csak a férfi álmában létezik. Ha kíváncsi vagy erre a rendhagyó romantikus filmre, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub DVD-vetítésére.
Vágólapra másolva!

Sokszor morgolódunk, hogy kedvelt filmjeink nem kerülnek hazai forgalmazásba, de ezúttal elégedettek vagyunk, mert Az álomnő (The Good Night) az idei Sundance-en debütált és máris eljutott hozzánk - igaz, csak DVD-n, így szélesvásznon csak a Filmklub vetítésén lesz látható.

Az álomnő Gwyneth Paltrow öccsének, Jake Paltrow-nak az írói és rendezői bemutatkozása, aki a New York rendőrei-sorozat néhány epizódján gyakorolt, mielőtt belevágott volna első saját filmjébe, melynek műfaját keserédes vígjátékként definiálhatjuk. A főhős, Gary (Martin Freeman a Galaxis útikalaz stopposoknak-ból) harmincas pasas, aki sem szakmájában sem magánéletében nem érzi magát sikeresnek: zenész, de "igazi" zene helyett reklámzenéket ír, barátnőjével, Dorával (Gwyneth Paltrow ezúttal barnán és egérszerűen) pedig már annyira rutinszerűvé vált a kapcsolatuk, hogy szinte észre se veszik egymást.

Gary egy éjjel csodálatos nővel (Penélope Cruz) álmodik, aztán az álomnő a következő éjszakákon is felbukkan, és a vele való tökéletes találkozások persze sokkal izgalmasabbak, mint Dora és a hétköznapok. Amikor Gary megismerkedik Mellel (Danny DeVito), az éber alvás kissé különcnek tűnő szakértőjével, még inkább rákattan az álomlánnyal való kapcsolat kibontakoztatására, amely aztán alaposan felforgatja az életét.

Jake Paltrow a Sundance alatt adott egyik interjújában így mesélt filmje mondanivalójáról: "Az észlelt tökéletesség ideálját próbáltam megvizsgálni, illetve a tökéletesség iránti vágyat, és azt, hogy az emberek hogyan tévednek el, miközben ezt kergetik. A "szomszéd kertje mindig zöldebb"-gondolatot próbáltam továbbvinni. Nem feltétlenül azt a tanulságot akartam kihozni belőle, hogy amire szükséged van, ott találod az orrod előtt, hanem azt, hogy a tökéletesség igazából nem elérhető dolog. Nincsenek tökéletes kapcsolatok. Tetszett az ötlet, hogy ez a fickó a tökéletességet keresi és csak álmában talál rá."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Gwyneth Paltrow férje a Coldplay nevű együttes frontembere.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 21-én szerdán 19 órára a Palace MOM Park mozi 9-es termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Arató János, Badó Csaba, Bene Mónika, Benyó Balázs, Boldog Vera, Bősz Levente, Bruck Annamária, Bundás György, Csetreki Dóra, Csomor Ildikó, Czakó Elizabeth, Czeglédi Zsolt, Czipó Zsolt, Darázs Andrea, Dede Tamás, Domokos Eszter, Erős Anikó, Fejérvári Lívia, Ferenczi Ágnes, Flórián György, Flórián Károly, Gál Melinda, Gara Imre, Gerzsenyi Éva, Görgényi Anna, Gunder Anett, Gyémánt Ádám, Hajdu Anita, Halák Csilla, Hermann Gabriella, Horváth Zsolt, Ilijin Kinga, Jávorffy Andrea, Juhász Bálint, Kabár Dóra, Kabár Viktória, Kápolnási Ildikó, Karányi Gábor, Kovács Tamás, Kozák Zsanett, Kozma Gréta, Ködöböcz Pál, Lama Sophie, László Johanna, László Zsuzsa, Lengyel Marietta, Lovász Niki, Mándy Péter, Máté Dóri, Meister Gábor, Mezei Petra, Mihályfi Lilla, Móricz Bernadett, Nyári Krisztina, Orosz László, Patyi Gergő, Pentelényi Pál, Rada Tímea, Rebák Adrienn, Stajermann Orsolya, Susztár Zoltán, Szanda Anita, Sziva Nóra, Szűcs Mária, Táborszki Tünde, Török Mónika Boglárka, Varga-Földi Hajnalka, Veszelszki Tímea, Virág Bernadette, Wittner Lilla

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!