Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az angol beteg rendezőjének új filmje London alakulófélben levő építészeti és társadalmi látképét mutatja meg Jude Law, Juliette Binoche és Robin Wright Penn segítségével.
Vágólapra másolva!

Anthony Minghella utolsó három filmje mind könyvadaptáció volt, most viszont ('91-es első filmje óta először) ismét saját forgatókönyvét vitte vászonra Breaking and Entering (Betöréses rablás) című drámájában. A film napjainkban játszódik, helyszíne London, pontosabban a King's Cross pályaudvar átalakulófélben levő környéke.

A főszerepekre Minghella olyan színészeket kért fel, akiket már jól ismer: A tehetséges Mr. Ripley-ben és a Hideghegy-ben főszerepet játszó Jude Law alakítja Willt, az építészt, a női főhőst pedig Az angol beteg Juliette Binoche-ában találta meg a rendező. A cselekményt az indítja be, hogy Will irodáját kirabolja egy suhanc, eltulajdonítva minden dokumentumot, ami Will nagyszabású építészeti projektjéhez szükséges. Az építész megtudja, hol lakik a fiú, elmegy hozzá, és megismerkedik Amirával (Binoche), a fiú bevándorló édesanyjával. Bár Willnek van felesége - akit Robin Wright Penn alakít -, viszonyba kezd Amirával.

Már megtekinthető a film - meglepően vészjósló zenével aláfestett - előzetese, amelyben megcsodálhatjuk a svédet játszó Wright Pennt, a bosnyákot játszó Binoche-t és a hálistennek angolt játszó Law-t. A Breaking and Entering angliai bemutatója november 10-én lesz, a hazai bemutató január folyamán várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről