Jövőre jön a Kill Bill maratoni változata

Vágólapra másolva!
Jövőre bemutatják a Kill Bill összevont változatát, miközben a második rész hamarosan nálunk is megjelenik DVD-n. Tarantino közben a Hős című kínai film amerikai megjelenését is reklámozza - adta hírül a USA Today.
Vágólapra másolva!

A Kill Bill anyagi sikerének köszönhetően a két részből álló film rajongói hamarosan egy egyrészes változatnak is örülhetnek. Az új verzió amerikai bemutatását 2005 elejére tervezik. "De nem csak összepasszintjuk a kettőt"- nyilatkozta tervéről a rendező, Quentin Tarantino. "Lesznek apró változtatások, és lesz benne egy szünet is, mint a '60-as évek nagyszabású filmjeiben". A tervek szerint a hosszú film megjelenik majd DVD-n is, az első két lemezről kimaradt extrákkal.

A Kill Bill második részének DVD-verziója, amely Amerikában megjelenése óta az eladási listák élén áll, Magyarországon szeptember 15-től vásárolható meg. A menyasszony végső leszámolása magyar felirattal és hanggal, illetve az első rész kiadását lényeges felülmúló extrákkal kerül majd a boltokba.

A DVD sikere újra felkeltette az érdeklődést Tarantino többi filmje, többek között a Kill Bill első része iránt is: a növekvő DVD és filmzene-CD eladás pedig megerősítette a filmek mozis bevételét (az első rész 70, a második 66 millió dollárt hozott). Nagyrészt ennek a sikernek köszönhető, hogy az egyrészes változat is zöld utat kapott a stúdiótól.

Tarantino az utóbbi időkben nem csak a Kill Bill-lel kapcsolatos hírek miatt szerepelt a sajtóban, legalább olyan gyakran olvashattunk Sofia Coppola rendezőnővel folytatott viszonyáról. "Halálra idegesít"- kommentálta az újságírók érdeklődését. "Mi is emberi lények vagyunk, csak randizgatunk, próbáljuk megismerni egymást." Az Oscar-díjas Sofia Coppola korábban az Adaptáció-t és A John Malkovich-menet-et rendező Spike Jonze-nak volt a felesége.

Tarantino és Coppola az idei cannes-i filmfesztiválon

A rendezővel kapcsolatos hír még, hogy a Kill Bill után egy másik harcművészeti film sikerében is fontos szerepet játszott. A Hős című produkciót 2002-ben nagy sikerrel mutatták be Kínában, a magyar mozikban május eleje óta látható.

Minden idők legdrágább kínai filmje Amerikában ennek ellenére csak augusztusban, hosszú huzavonák után mutatkozott be. A filmet a forgalmazó Miramax sokáig az eredetinél 20 perccel rövidebb verzióban akarta bemutatni, mert egy részét "túl ázsiainak és zavarosnak" találta. Tarantino közbenjárására került végül a vágatlan verzió a mozikba, amiért cserébe a rendező beleegyezett, hogy a filmet "Quentin Tarantino bemutatja" szlogennel reklámozzák. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az alkotás sikere jócskán felülmúlta a várakozásokat: a várt 10 millió helyett 18 millió dollár bevételt hozott mindössze három nap alatt.


Tarantino bevallotta, hogy eredetileg nem várt sokat a filmtől, de a Hős-ben minden benne van, ami egy jó mozihoz kell: "kimagasló szerkezetében, történetmesélésében, akcióiban és a színészek játékban is".