Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Még lehet nevezni a kecskeméti animációs fesztiválra

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A mára már világhírűvé vált fesztivált 1985 óta háromévente rendezi meg a Mikulás Ferenc vezette kecskeméti animációs stúdió, a Kecskemétfilm. A KAFF a magyar animációs filmtermés legátfogóbb bemutatkozási lehetősége. Minden animációs műfaj versenybe szállhat a rövidfilm, a sorozat, a reklámfilm (főcím, szignál), illetve az egészestés kategóriákban; a nemzetközi versenyben az egészestés és a tévéműsor (25 percnél hoszabb, egyedi film) szekciókban mérhetik össze tudásukat a világ animációs filmesei.

A díjakat egy öttagú nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobbaknak. Az idei derbi grémiumának névsora még nem ismert, 1999-ben a két magyar (Buda Ferenc, Körmendy-Ékes Judit) melett a horvát Borivoj Dovnikovic és a belga Luc Degryse filmrendezők voltak a zsűritagok, az elnök Giannalberto Bendazzi, olasz filmrendező volt.

A mezőnyben minden olyan film részt vehet, amelyben 5%-nál több a magyar produkció, így versenyre kelhetnek a Magyarországon főként külföldi tőkével készülő sorozatok, egészestés filmek is. Három éve Czakó Ferenc Labirintusa nyerte el a fődíjat, a kisfilm kategóriában Tóth Pál Egy újabb nap, a legjobb sorozat kategóriában Csiszár László Vigyázz, rövid! című alkotása nyert.

Korábban:
Animációs filmek a mozikban

Ajánlat:
KAFF - nevezés

Fórum:
A 70-es, 80-as évek rajzfilmjei

Nem hiányzika könyvespolcáról?
Comenius logo játék és animáció

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről