Luke Wilson, a nyár pasija

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Luke Wilsont elkényeztetik Hollywoodban: a legszebb és legszexibb színésznők partneréül szerződtetik. Ezen a nyáron három világsztár "pasijaként" tündököl a vásznon: Kate Hudson, Cameron Diaz és Reese Witherspoon oldalán szerepel.

Múlt héten mutatták be a tengerentúlon az Alex and Emma című vígjátékot, melyben egy adósságokkal küszködő írót alakít. Hogy kihúzza magát a csávából, rekordidő alatt el kell készülnie legújabb regényével, ezért szerződtet egy gépírónőt (Kate Hudson). A lány azonban hamarosan a regény szerkesztőjévé avanzsál. Az íróval együtt formálja a történetet, mely az ő főszereplésükkel kel életre a vásznon.

"Nagyon szerettem ezt a szerepet" - nyilatkozta Wilson. "Hatalmas nyomás nehezedik az általam megformált karakterre, ezért nem látja a fától az erdőt. Sokáig észre sem veszi, hogy beleszeretett a lányba, aki olyan keményen dolgozik mellette." Az alkotást a romantikus filmek veteránja, Rob Reiner rendezte, akinek korábbi munkái közé tartozik a klasszikussá vált Harry és Sally (Meg Ryannel és Billy Crystallal) és a Tuti dolog (John Cusackkel és Daphne Zunigával).

Alig két héttel az Alex and Emma premierje után kerül a mozikba a Charlie angyalai 2, melyben Cameron Diaz szerelmét játssza. "A történet szerint összeköltözünk, mire a Drew alakította karakter aggódni kezd, hogy elveszíti egyik angyalát." Wilson bevallotta, hogy meglepetésként érte az első rész elsöprő sikere. "Hatalmas káosz volt a forgatás. Mikor befejeztük, úgy éreztem, egy katasztrofális bukáshoz adtam a nevem. Engem lepett meg a legjobban, hogy milyen vicces, menő film kerekedett belőle. Ebből is látszik, mennyire értek én ehhez."

A Doktor Szöszi 2 forgatása azonban számára is nagy élmény volt, elsősorban partnere, Reese Witherspoon miatt. "Az első perctől kezdve élveztem a közös munkát. Reese csodálatos személyiség. Nem állítom, hogy sikerült teljesen kiismernem, mert nagyon családszerető ember, és minden szünetben a kislányához sietetett, de nagyon szimpatikus volt nekem."

Luke Wilson azonban egyáltalán nem érti, miért mondja neki mindenki, hogy ezt a nyarat ő uralja az amerikai mozikban. "Az Alex and Emmá-ban valóban főszerepet játszom, de a másik két filmben csak egy epizódalakítás jutott nekem. Csupán pár napot forgattam mindkettőben."

Ajánlatokat persze folyamatosan kap, még ha nem is mindig hozzá érkezik a felkérés. Azt például az újságokból tudta meg, hogy szerepet kapott a 80 nap alatt a Föld körül című filmben. "Valamelyik lapban olvastam, hogy a bátyámmal, Owennel alakítjuk majd a Wrights fivéreket. Felhívtam Owent, hogy elújságoljam neki, milyen pletykák terjednek, mire ő felvilágosított, hogy a hír igaz, nemrég írta alá kettőnk nevében a szerződést. Csak épp nekem felejtett el szólni." A testvérek jó viszonya híres Hollywoodban, így nem lett konfliktus az esetből. Még a nyáron leforgatják az epizódot.

A Wilson-fivérek honlapjahttp://www.wilson-brothers.com/

A Wilson testvérek azonban nem ketten, hanem hárman vannak. Közülük a legidősebb, Andrew szintén színészként próbált karriert építeni, de kevesebb sikert ért el benne, mint öccsei, Owen és Luke. Ezért most inkább a rendezéssel kísérletezik. Bár ebben sem lesz könnyű lekörözni őket, hiszen Owen és Luke Wes Andersonnal közösen készített filmje, a Tenenbaum, a háziátok nagy kritikai sikert ért el 2001-ben.

A család ezúttal is összetart: Andrew első rendezői játékfilmjét Luke támogatja. "Nem tartom magam rendezőnek. Megírtam egy forgatókönyvet, és szeretném látni, hogy mi sülhet ki belőle. Andrew pedig készített már néhány dokumetumfilmet, és nagyon jó szeme van" - nyilatkozta a legfiatalabb Wilson-fivér. A The Wendel Baker Story című független alkotás felvételei ősszel kezdődnek otthonukban, Texasban.