Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Néhány éven belül színpadra állítják JRR Tolkien híres művének, A Gyűrűk Urá-nak musicalváltozatát.

A több mint 2 milliárd forintnyi összköltségű produkciót a tervek szerint 2005-ben mutatják be a londoni West Enden. "Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy a színpadon jelenítsük meg Tolkien fantáziavilágát - és a látvány valóban lenyűgöző és tiszteletet parancsoló lesz majd. Nagyon fontos a számunkra, hogy hitelesen ábrázoljuk az író által elképzelt világot" - nyilatkozta Kevin Wallace, a darab producere.

A musical peremierjére csaknem 50 évvel Tolkien művének első kiadása után kerül sor. Az akkor még egy kötetbe szedett alkotás két évvel ezelőtt, a háromrészes filmadaptáció első két epizódjának bemutatását követően vált világhírűvé. A Gyűrű szövetsége és A két torony című epizódok azóta már a filmtörténet mindenkori 10 legjobb filmje közé tartoznak. A trilógia harmadik darabja, a The Lord Of The Rings: The Return Of The King című film pedig ez év decemberében kerül a mozikba.

A lassan másfél éve formálódó musical rendezője Matthew Warcus lesz, ám a szereplőválogatásra csak jövő tavasszal kerül sor. Wallas elmondta, nem csak Nagy-Britanniában, de világszerte tartanak majd válogatásokat a filmben Elijah Wood által megformált Frodo Baggins szerepére: "Rengeteg 'nagy' szerep található a műben, de azt hiszem, Frodóé mind közül a legjelentősebb. A világ minden szegletébe bekukkantunk, hogy megleljük a megfelelő főszereplőt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről