Andy Garcia, mint Modigliani

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Andy Garcia nem először jeleníti meg az emberiség kultúrájának egyik nagy alakját: egyszer már Federico García Lorcaként is feltűnt a vásznon. Ezúttal Amadeo Modigliani, az olaszok egyik legnagyobb XX. századi festője és szobrásza bőrébe bújik, akinek élete bővelkedett a kalandokban.

A legenda szerint 14 éves korában, tífuszos lázban világosodott meg előtte, hogy a képzőművészet lesz a hivatása. A tradíciókat követve Olaszországban tanulta ki a mesterséget, majd 22 évesen Párizsba, a kor művészeti központjába költözött. Itt kötött barátságot Pablo Picassóval, és lett tagja a századelő legendás művészvilágának. Eredeti területét, a szobrászatot idővel a festészetre cserélte, de képein erőteljesen érezhető a szobrászat hatása. Nem fest például szemgolyót, és kedvenc témája a női akt. Különösen utolsó szerelméről, Jeanne Hébuterne-ről készített festményei ismertek. 1920-ban tuberkolózisban halt meg, és múzsája önszántából követte a sírba.

Az életrajzi film forgatókönyvét a még kezdőnek számító Mick Davis írta, és a rendezői feladatokat is ő vállalta magára. (Eddig mindössze egy alkotásban, a The Match-ben mutatkozott be.) A felvételi munkálatok május végén kezdődnek Romániában.