Mészáros Márta filmje az Urániában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mészáros Márta is tulajdonképpen a szerencse lánya. Ha filmet szeretne forgatni, mindenképp leforgatja - ha Magyarországon nem megy, hát Lengyelországban. Férjével, Jan Nowicki színésszel évek óta Varsóban él, és a lengyelek keblükre fogadták. Elismert rendezőként tartják számon, akinek forgatókönyveire kíváncsiak a producerek.

A szerencse lányai Magyarországon nem kapott pénzt, Lengyelországon azonban könnyen talált finanszírozóra. A történet pedig éppúgy lehetett aktuális Varsóban, mint amennyire az lett volna Budapesten. Főhősei olyan asszonyok és lányok, akik részben kalandvágyból, részben a megélhetés kényszeréből, a jobb életkörülmények reményében Moszkvából Varsóba utaznak. Vannak, akik már jó ideje ingáznak a két város között, Natasa, az egykori titkárnő azonban először megy idegen országba.

Forrás: Új BudapestElőbb egy piacon kezd árulni, majd egy elegáns, titokzatos úr karolja fel. Natasa illúziói hamar szertefoszlanak: barátnője, Vera kábítószerügybe keveredik és megölik; belőle pedig - a rejtélyes úr segítségével - luxuskurva lesz. A családja érdekében áldozza fel önmagát, de szégyenérzete megmérgezi az életét. Kamaszlánya pedig a lehető legnagyobb meglepetést okozza neki...

Mészáros Márta eddig is szinte minden filmjében XX századi nők sorsát mutatta be, ezek sorába illeszkedik A szerencse lányai is. A főszerepben egy gyönyörű orosz színésznő, Olga Drozdova látható, a kifinomult stricit pedig a rendezőnő férje, Jan Nowicki alakítja. A filmet két évvel a lengyelországi premier után most először lehet Magyarországon megtekinteni, és most is csak az Urániában.