Díjazták Gere zagyvaságait

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIRichard Gere még júniusban adott interjút a brit Guardian című lapnak, melynek riportere - egyebek között - a szexuális orientációjáról is faggatta. A sztár ezekkel a szavakkal cáfolta a róla felröppent pletykákat: "Tudom, hogy ki vagyok, jól ismerem magam. Senki más nem tudhatja nálam jobban, hogy milyen ember vagyok. Ha zsiráf volnék, és valaki azt állítaná rólam, hogy kígyó vagyok, azt gondolnám: nem, én zsiráf vagyok."

Ez volt az a bizonyos nyilatkozat, amely Richard Gere-nek most díjat hozott, ha nem is dicsekedhet vele. A britek nyelvörző egyesülete, a Plain English Campaign ugyanis úgy találta, hogy ennél nagyobb hülyeséget idén nem mondott senki a nyilvánosság előtt.

A Plain English Campaign honlapjahttp://www.plainenglish.co.uk/Richard Gere rajongói oldalhttp://www.milams.com/gere1.htm

Korábban természetesen voltak, akik már kivívták ezt az "elismerést", mint pl. Tracey Emin képzőművész, aki 2001-ben így vallott egy interjúban: "Ha beszédre kerül a sor, mindig rájövök, hogy az én különleges és egyedi szavaimat lehetetlen megjeleníteni a képzőművészetben. Engem tulajdonképpen a páratlan fogalmazásmódom tesz művésszé."

A Plain English Campaign számára nem okoz nehézséget, hogy minden évben találjon hasonlóan magasröptű idézeteket. Alicia Silverstone filmszínésznő, John Prescott miniszterelnök-helyettes és Glenn Hoddle futball menedzser szintén a kitüntettek között volt. A Golden Bull-díjjal pedig azokat az ügyvédeket, website-okat és oktatási intézményeket jutalmazzák, amelyek nyakatekert mondataikkal hozzák zavarba az embereket.