Sztárparádé a Big Fishben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Tim Burton, a rendező barátnőjével, Helena Bohnam Carterrel

A Big Fish eredetileg Daniel Wallace regényének volt a címe, melyből John August (A Nyomás! és a Charlie angyalai 1-2 szerzője) írt forgatókönyvet. A történet egyik főhőse William Bloom, aki hosszú idő után apja búcsúztatására tér vissza a családi házba. Apja rákban szenved, és már nincs sok ideje hátra, ezért fia mindent megtesz azért, hogy az utolsó napokat együtt töltsék. Ezalatt apja - aki korábban halászként dolgozot - elmeséli élete kalandos élményeit. A fantasztikus mesék segítenek Williamnek abban, hogy megértse apját, és annak tetteit, tévedéseit.

A történet két főhősét - apát és fiút - Albert Finney és Ewan McGregor alakítják majd. Érdekes, hogy - bár a produkció amerikai gyártásban készül - szereplői között nagy arányban szerepelnek britek. Ewan McGregor skót, Albert Finney pedig angol származású, de mindketten nagy hírnévre tettek szert Amerikában. (Albert Finney többek között a Traffic, az Erin Brockovich - Zűrös természet és a Bajnokok reggelije című filmekben játszott.)

Rajtuk kívül szerepel még a filmben Billy Crudup (a Majdnem híres rockere), Jessica Lange, Helena Bohnam Carter (aki szintén brit, és A majmok bolygója forgatása óta Burton barátnője), Steve Buscemi, valamint Danny De Vito.

A forgatás januárban veszi kezdetét Alabamában, Tim Burton irányítása alatt.