Elkelt Liz Taylor eljegyzési gyűrűje

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTILiz Taylor ékszergyűjteményének több mint 50 darabját árverezte el múlt héten a Christie's aukciósház. Az esemény a színésznő új könyvének bemutatója is volt egyben, mely az Elizabeth Taylor: My Love Affair with Jewelry címet viseli, és a színésznő ékszerek iránti szenvedélyéről szól.

A könyvben a 70 éves sztár az ékszerein keresztül meséli el nyolc házassága történetét. Az árverésen pedig meg lehetett vásárolni azokat a darabokat, melyek az életrajzi műben szerepelnek. Ezeken kívül a színésznő hét ékszert készíttetett kimondottan az aukcióra, melyek a legnagyobb cégek, így a Cartier, a Tiffany & Co. és a Bulgari műhelyeiből kerültek ki.

A Christie's aukciósház honlapjahttp://www.christies.com/home_page/home_page.asp

Egy rubin- és gyémántkövekkel kirakott nyakék 22 ezer dollárért, valamint egy rózsaszín zafírral, kék zafírral és brilliánssal ékesített gyűrű 15 ezer dolláros áron talált gazdát. A legértékesebb tételt azonban kétségtelenül az a smaragddal és gyémántkövekkel kirakott gyűrű képezte, melyet a színésznő leghíresebb férjétől, Richard Burton színésztől kapott eljegyzésül.

Az árverés összbevétele 258 ezer dollár volt, mely a Liz Taylor által 1991-ben alapított Aids-ellenes alapítvány számláját gyarapítja.

Korábban:
Liz Taylor ismét súlyos beteg
Monica Bellucci vagyont érő gyöngyökben játszik
Kiadó Richard Burton és Liz Taylor jachtja
Liz Taylor ékszerei egy albumban
Még mindig Liz Taylor a legszebb