Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hannibal ezúttal finomabb lesz

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOEz korántsem jelenti azt, hogy kevésbé lesz félelmetes. "A vörös sárkány a legösszetettebb a három Hannibál-könyv közül - vélekedik Brett Ratner, a film rendezője. - Lélektanilag sokkal bonyolultabb, jobban kidolgozottak a karakterek, és a cselekmény is fordulatosabb. Éppen ezért most többet bízunk a néző fantáziájára: nem az a lényeg, hogy rengeteg paradicsomlét folyassunk ki a kamera előtt, hanem hogy mindenki átérezze azt az iszonyatot, amely a két sorozatgyilkos, Hannibal és tanítványa, a Fogtündér tevékenységét övezi."

A film készítői hűek maradnak a könyvhöz, egy dolgot kivéve: Hannibal elfogását megmutatják a film elején, pedig erről a regényben csak visszaemlékezés formájában értesül az olvasó.

Anthony Hopkins egyébként a harmadik rész forgatásán is bebizonyította, hogy kissé morbid angol humorral rendelkezik. Emily Watson, a női főszereplő is tanúsíthatja ezt, akit Hopkins szokása szerint megtréfált. A vörös sárkány története Hannibal Lecter, az emberevő lélekbúvár pályafutásának korai szakaszát meséli el. Hopkins már harmadszor alakítja Hannibalt, úgyhogy szinte a vérében van a szokatlan gasztronómiai ízlésű doktor megformálása.

A filmtrilógia hivatalos oldalahttp://www.mgm.com/hannibal/home-flash.htmlEmily Watson oldalahttp://members.tripod.com/Watson_Emily/

Lecter egyik nevezetes gesztusa az a kéjes szörcsögés, amelyet akkor produkál, ha a sült postásmájra gondol. Ez Hopkins kedvenc tréfájának forrása is: A vörös sárkány forgatási szüneteiben színésztársai háta mögé lopózott, és hirtelen jó nagyot szörcsögött a fülükbe. Emily Watson, miután magához tért, nem sértődött meg, hanem meghívta Hopkinst egy pohárka jóféle Chiantira - mivel a filmbeli doktornak ez a kedvenc itala.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről