Samuel L. Jackson ellenzi a rapperek filmes karrierjét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

MTI Samuel L. Jackson júliusban tett először olyan kijelentést a sajtóban, amelyben a rapsztárok filmes megjelenését kritizálta. A héten mozikba kerülő XXX című Van Diesel-film kapcsán azonban megismételte kifogásait, és bővebben is kifejtette, miért nem tartja elfogadhatónak a zenészek filmszerepléseit. "Ezek a filmek tisztán üzleti célokra épülnek. A rapsztárok azért kapnak szerepet bennük, hogy a zenéjük által elért közönséget becsalogassák a mozikba. Ha a film rossz és a közönség nem kíváncsi rá, pénzt még akkor is lehet nyerni belőle, a hozzá készült CD eladásából."

Bár Jacksont zavarja a jelenség, tisztában van azzal, hogy Amerikában bárkiből lehet sztár, akár a filmvásznon is. "Ez egy olyan ország, ahol akárki kitalálhatja egy nap, hogy holnaptól színész lesz, vagy akár az Egyesült Államok elnöke. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy kipróbálja magát. Én azonban nem óhajtom felértékelni a próbálkozásaikat azzal, hogy a színészetemmel melléjük állok. Szívesebben támogatom azokat a fiatalokat, akik Amerika legnevesebb színészképző iskoláiban, a Julliardon, a New York-i Egyetemen vagy Lee Strasberg Actor's Studio-jában végeztek."

Az utóbbi években valóban egyre több hip-hop sztár vállalt filmszerepet. A Kiképzés-ben láthattuk Dr. Dre-t és Snoop Doggy Doggot és szintén ők szerepeltek a Magyarországon nem játszott "The Wash" című filmben. Will Smith a hip-hop és a színészet terén is otthon van: filmjeihez gyakran készíti ő a zenét, így a Man in Black- Sötét zsaruk I-II-ben és a most készülő Bad Boys- Mire jók a rosszfiúk második részében is.

Korábban:
Dr Dre hip-hop musicalről álmodik
Megnyílt a Hip-hop Hírességek Csarnoka