A Jackass már a moziban is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Jackass című műsor 2000 óta jelentkezik az MTV-n, hetente egyszer. A zenei csatorna internetes oldala egyszerűen csak szerencsétlenkedő idiótáknak nevezi a Jackass szereplőit, találóan összefoglalva ezzel a program lényegét. Johnny Knoxwille, Steve-O, Jason "Wee Man" Acuna és társaik műsorukban nem tesznek mást, minthogy a kamera előtt megvalósítják elmebeteg ötleteiket.

A szereplők mindent megcsinálnak, ami egy hiperaktív alsó tagozatos gyereknek csak eszébe juthat, fantáziájuk kimeríthetetlen. Immár két éve találnak ki olyan, viccesnek nehezen nevezhető tevékenységeket, mint például tetőtől talpig kenyérszeletekbe öltözve galambok közé feküdni, bevásárlókocsiba ülve domboldalon lehajtani, vagy egyszerűen csak beleugrani egy szennyvízcsatornába.

Knoxwille-ék találmányainak kivitelezése általában óriási esésekkel végződik, ezért az MTV a műsor előtt felirattal figyelmezteti a nézőket, ne utánozzák a látottakat. A műsorban bemutatott, ötletszerű viccelődésnek tűnő attrakciókat egyébként kaszkadőrök hajtják végre, illetve ellenőrzik.

Jackass az MTV oldalánhttp://www.mtv.com/onair/jackass/#Johnny Knoxwille hivatalos oldalahttp://www.absolutjackass.com/I want my MTVhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=3543

A Jackass az eredetileg statisztaként és reklámszínészként dolgozó Johnny Knoxwille ötletéből született. Knoxwille 1996-ban meglőtte magát többek között bors spray-vel, valamint vaktölténnyel töltött pisztollyal, majd megírta élményeit, és a sztorit több magazinnak eladta. Ekkor figyeltek fel rá az amerikai médiában, majd tárgyalásokat kezdett a Jackass-ről az MTV-vel. A televíziós sorozat 2000-ben indult a zenetévén, sikerét jellemzi, hogy első szériájának záró részében Brad Pitt is szerepelt, illetve hogy ebben az évben a műsor film verzióját is elkészítették.

A Spike Jonze és Johnny Knoxwille rendezte Jackass - A Film augusztus 4-étől lesz látható az Egyesült Államokban. A sorozat megszokott szereplői a filmben többek között Japánban kalandoznak, és bemutatják, hogyan lehet szokatlan módon használni egy golfautót.