Halálos szuperbaktériumot is elpusztító szert fejlesztettek ki

Staphylococcus aureus, szuperbaktérium
Humán neutrofil kebelezi be a S. aureust
Vágólapra másolva!
A többféle antibiotikumnak ellenálló Staphylococcus aureus baktérium elpusztítására alkalmas új anyagot, a világ első organikus antimikrobiális szerét fejlesztették ki ausztrál kutatók.
Vágólapra másolva!

A lenmagolajból nyert szer hatékonyságát független tesztek is megerősítették.

Halálos szuperbaktérium

A Staphylococcus aureus baktérium okozta fertőzés 1621 embert juttatott kórházba Ausztráliában 2013-2014 folyamán. A véráramot megtámadó betegséggel megfertőződött személyek nagyjából 20 százaléka harminc napon belül meghal.

Humán neutrofil kebelezi be a S. aureust Forrás: NIAID

Az omega-3 zsírsavak közé tartozó alfa-linolénsavban gazdag lenmagolaj fogyasztása jótékonyan hat az egészségre, egyebek közt csökkenti a szívbetegség kockázatát és segít megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását.

Tisztálkodószerekbe tennék

Az új szert a Kayban startup vállalkozás és az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) fejlesztette ki a "szupermagban" lévő alfa-linolénsav kinyerésével és izolálásával - olvasható a CSIRO portálján. Az alfalinolénsav-koncentrátum tömeggyártását a CSIRO Victoria állambeli részlege, a Boron Molecular fogja végezni. A Kayban azt reméli, hogy egy melbourne-i gyártó közreműködésével hamarosan

egy sor tisztálkodó szerbe belekerülhet

a koncentrátum, ami segítheti megállítani a baktériumfertőzés terjedését.