Szabadidő-autók és új Insigniák is érkeznek az Opeltől 2017-ben

Opel
Vágólapra másolva!
Érkezik két új szabadidő-autó a PSA-val való együttműködés gyümölcseként, az Insignia második generációja és a több mint 500 kilométeres hatótávolságú, elérhető árú Ampera-e villanyautó is.
Vágólapra másolva!

Az Opel bejelentette, hogy Crossland X nevű kompakt SUV 2017-ben érkezik. Az újdonság a kifutó Meriva utódának tekinthető, méretét tekintve pedig a Mokka X felett helyezkedik majd el az Opel kínálatában.

Jövőre már három SUV lesz az Opel kínálatában, mindegyik nevében ott lesz az X Forrás: Opel

Azoknak ajánlják majd, akik szabadidő-autót keresnek, de a maszkulin külsőnél fontosabb nekik az utastér helykínálata és kényelme és praktikussága. A Spanyolországi Zaragozában készülő kocsi ugyanarra a platformra épül, mint a következő generációs Citroën C3 Picasso és Peugeot 2008.

Jövőre érkezik egy nagyobb, Zafira méretű szabadidő-autó is,

amely a Peugeot 3008 alapjaira épül majd, és ugyanott is fog készülni, mint francia testvére: a PSA gyárában a franciaországi Sochaux-ban.

Laposabb, szélesebb és hosszabb lesz az új Insignia Forrás: Opel

Nem szabad elfeledkezni az Insignia második nemzedékéről sem, amely már a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozik.

A Grand Sport elnevezés az ötajtós, kupés tetőívű karosszériaváltozatot takarja. A kombit továbbra is Insignia Sports Tourernek, a terepkombit pedig Country Tourernek fogják hívni. Utóbbi csak 2017 második felében érkezik, és benne már az Opel legújabb generációs Haldex összkerékhajtása teljesít majd szolgálatot.

Opel Ampera-e Forrás: Opel

2017 nyarán érkezik meg az Opel várva-várt villanyautója,

a több mint 500 km-es hatótávolságú Ampera-e, amely az 1,5 milliós állami ártámogatásnak köszönhetően itthon is sikeres lehet.

Az Opel 2016 első 9 hónapjában az egy évvel korábbinál 5,2 százalékkal több, 895 ezer autót szállított ki, elsősorban az új Astrának köszönhetően. Ha az új modellek megérkeznek, az további lökést adhat a rüsselsheimi gyártó eladásainak.