Valami olyat tettek a Skoda Octaviával, amit nem kellett volna

skoda octavia
Vágólapra másolva!
Megújult a Skoda Octavia, de ezt a formatervet nehéz lesz megemészteni.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már pedzegették a német autós lapok, hogy a frissített Octavia négyszemű lesz, de az egész afféle találgatásnak tűnt. Nos, a végleges modellt elnézve kifejezetten pontosak voltak az előzetesen készített grafikák, az Octaviát igen véleményes irányba vitte el a Volkswagen-konszern.

Ilyen most... Forrás: Skoda
...és ilyen lett Forrás: Skoda

Megváltozott a hűtőrács is, mintha rávertek volna egyet az autó közepére. Minimálisan nőtt az ötajtós és a kombi hossza is, motortól függően ugyanakkor jelentősen, 20-30 milliméterrel lett szélesebb a hátsó nyomtáv. A Skoda szerint a hátsó lábtér hét centivel lett tágasabb a frissített modellben.

Forrás: Skoda

A kabin újításai közé tartozik, hogy már 9,2 colos központi érintőképernyő is rendelhető, az anyagok jobbak, igényesebbek lettek. Szintén újítás a személyre szabható slusszkulcs, amely megjegyzi az autó használóinak egyedi beállításait, immár fűthető kormánykerék is rendelhető, sőt a kombi a csomagtérből kivehető lámpával is érkezhet.

Forrás: Skoda

A frissített Octavia már novembertől rendelhető, az első autók a jövő év elején érkeznek. Öt benzines és négy dízelmotor közül lehet választani, 84–184 lóerős teljesítménnyel.