Valami nem stimmel az új nép-Tesla műszerfalával

Tesla Model 3
Vágólapra másolva!
A szalonok előtt táborozó vásárlók, online megrendelések sokasága: a legkisebb, csak jövőre érkező Teslát úgy várták a vevők, mint egy új iPhone-t. Ám messze nem a szériaváltozatért fizettek 1000 dollár előleget.
Vágólapra másolva!

Nem csitul a hisztéria a legkisebb és legolcsóbb Model 3 körül, máris közel 300 ezer megrendelés körül jár, ami a Tesla kapacitását ismerve - az új gigaüzem megnyitásáig legalábbis - hosszú várakozási időket sejttet.

Forrás: Tesla

Közben kiderült, hogy a műszerfal messze nem ugyanaz a bemutatott autóban, mint ami később szériában várható. Sokan kritizálták a vékony, kétküllős kormányból és hatalmas középső kijelzőből álló, minimalista berendezést, amire a cégvezető Elon Musk is reagált.

olyan lesz belülről a Model 3, mint egy űrhajó" - mondta a Vasember néven ismert menedzser. Bővebbet nem árult el, de a Reuters hírügynökség szerint az autóiparban először hajlított OLED-képernyőn dolgoznak az amerikai mérnökök, amit az LG fog beszállítani.

Forrás: Tesla

Mivel lényegében egy tanulmányautót mutattak be szériamodell helyett, még a külseje is változhat. Itt legtöbben a hűtőmaszk hiányát kifogásolták. Később az ígért a 365 kilométernél nagyobb hatótávot adó akku is bemutatkozhat hozzá, és szokás szerint menet közben egy sor szoftverfrissítés is megjelenik hozzá. Egy biztos csak: robotpilóta kezdettől lesz benne.