Három európai modell is bekerült Amerika legrosszabb autói közé

Mercedes CLA
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports című amerikai fogyasztóvédelmi magazin közzétette az általa legkevésbé ajánlott tíz autó listáját, amelyre egy Fiat, egy Mercedes és egy Land Rover is felkerült.
Vágólapra másolva!

Noha a Mercedes éppen kedden jelentette be, hogy 77 milliárd forintos bővítést hajt végre a kecskeméti üzemben, magyar szempontból napi rossz hír, hogy a legkevesebb pontot kapott autók listájára a kizárólag Magyarországon gyártott CLA 250 is felkerült.

Mercedes-Benz CLA Forrás: Mercedes

Az elismert fogyasztóvédelmi lap szerint a CLA "a legrosszabb kompakt luxusautó" a piacon, a belseje zajos és szűkös. Noha a magazinnak nem tetszett az autó, a CLA-eladások az elmúlt évben nyolc százalékkal nőttek Amerikában.

Fiat 500 L Forrás: Fiat

A Consumer Reports listáján szereplő összes autó 62-nél kevesebb pontot kapott (1-100-ig pontozzák az autókat), az abszolút legrosszabb eredményt a Fiat 500L érte el 31 ponttal. Az olasz egyterű a legmegbízhatatlanabb autó volt a vizsgálatban, ezen kívül túl keményen rugózik, kényelmetlenek az ülései, és rossz a vezetői pozíciója is. A vásárlók is elégedetlenek vele, és a töréstesztje sem a legjobb.

Land Rover Discovery Sport Forrás: Land Rover

A harmadik európai gyártású autó, ami a listán szerepel, a Land Rover Discovery Sport. Az amerikai fogyasztóvédők szerint nehéz adagolni ebben a négyhengeres benzines turbómotor erejét, a váltó lassan reagál és nem vált simán, a futómű túl feszes, az útfekvés és a belső minőségérzet átlag alatti, akárcsak a várható megbízhatóság.

Az amerikai lap tízes listájának további szereplői: Mitsubishi Mirage, Chrysler 200, Lincoln MKS, Dodge Journey, Cadillac Escalade, Chrysler Town & Country, illetve legrosszabb zöld (alternatív) autóként a Mitsubishi i-MiEV.