30 évvel a halála után limitált szériás Ducatival emlékeznek Ayrton Sennára

Fotó: Ducati
Vágólapra másolva!
341 példányt készítenek a Ducati Monster Sennából, ami már az olaszok 3. motorkerékpárja, ami a bajnok nevét viseli.
Vágólapra másolva!
Fotó: Ducati

Ayrton Senna nagy rajongója volt a Ducati motorkerékpároknak, 1993-ban az elsők között vásárolt Monster-t magának, így nem csoda, hogy most, halálának 30. évfordulóján az olaszok az aktuális Monster alapján készítik el a bajnokra emlékező limitált szériát. A 341 példánnyal a 3 világbajnoki címre és a 41 F1-futamgyőzelemre utalnak, a színvilággal Ayrton Senna sisakjának a színeit vették át, és mindezt kiegészítették még az ülésre varrt Senna logóval is.

Fotó: Ducati

Nem ez az első alkalom, hogy Senna nevét viselő motorkerékpárt készít a Ducati, az F1-es bajnok még 1994 márciusában járt Borgo Panigale-ban a Ducati 916 Senna limitált széria kapcsán, azonban az autóversenyző 1994 május 1-én bekövetkezett halála miatt azt a gépet csak ősszel dobták piacra – a 300 példányt pillanatok alatt elkapkodták, úgyhogy még kétszer ismételtek (1997, 1998) szintén 300 példánnyal, a bevételt jótékony célra ajánlva fel. 2014-ben a Panigale 1199 S Senna volt a limitált széria, a 161 példánnyal az F1-rajtok számára utaltak.

Fotó: Ducati

A mai Ducati Monster Senna esetén műszakilag nincs változás, de minden elérhető tömegcsökkentő extra ott van a fedélzeten, így a normál változathoz képest 4 kg-mal könnyebb a limitált széria. A gyakorlatban a 111 lóerőnek 175 kg-ot + a vezetőt kell mozgatnia. A motorkerékpárokhoz természetesen az eredetiséget igazoló dokumentum és egyedi porvédő takaró is jár.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!