Telefon helyett prémiumautót mutatott be a Huawei

Luxeed
Vágólapra másolva!
A formás külsejű elektromos szedán a Tesla Model 3 konkurense lesz.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

A Tesla Model 3 számtalan riválisa közé hamarosan újabb kínai villanyautó csatlakozik, amely a Huawei technológiai óriás és a Chery autóipari óriás együttműködéséből származik. A Luxeed EH3 nevű modellből a közösségi médiában adtak ízelítőt a hamarosan következő világpremierje előtt.

Az újdonság egyetlen képét Yu Chengdong, a Huawei Intelligent Automotive Solution részlegének vezérigazgatója osztotta meg a Weibón. Ő „elektromos kupénak" nevezte, bár inkább egy négyajtós szedánra hasonlít, elegáns tetővonallal. A mai divatnak megfelelően teljes szélességű LED-sáv fut végig az kocsi elején, hűtőrács nincs, az aerodinamikus kilincsek rejtettek.

Ez a Luxeed lesz

az első autó, amely megkapja a Huawei HarmonyOS 4 szoftverét,

amelyet múlt pénteken, a Huawei 2023-as fejlesztői konferenciáján mutattak be. Ez rengeteg fejlett csatlakozási funkciót kínál majd, különösen a Huawei márkájú okostelefonokkal és okosórákkal működik majd együtt könnyen.

A dupla motoros, összkerékhajtású Luxeed a pletykák szerint a Chery E0X architektúráján alapul, és CATL-forrásból származó akkumulátorcsomagot használ, amely

körülbelül 700 km hatótávolságot kínál.

Ami a biztonságot illeti, az EH3 megkapja az új Huawei ADS 2.0 intelligens vezetési rendszert, amely tetőre szerelt Lidart, 11 nagyfelbontású kamerát, 12 ultrahangos radart és 3 normál radart használ a fejlett önvezetési képességek megvalósítása érdekében.

Yu Chengdong elárulta, hogy a Luxeed 2023 harmadik negyedévében kerül piacra, így várhatóan hamarosan többet is megtudhatunk róla. A Car News China szerint az induló ára 200 000 jüan (9,9 millió forint) körül lesz Kínában, ami kevesebb, mint a Tesla Model 3 ára.