130-cal cikázva menekült a Váci úton, olyan vége lett az üldözésnek, amire a rendőrök se készültek - videó

üldöz
Vágólapra másolva!
A rendőrök elől száguldozva menekült, majd az erkélyen lógva fenyegetőzött öngyilkossággal egy ittas sofőr Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség vádat emelt azzal a 23 éves férfival szemben, aki még 2021 júniusában száguldozva menekült a rendőrök elől. A vádirat szerint a férfi június 30-án reggel, a Váci úton érvényes vezetői engedély nélkül, valamint alkoholtól és kábítószertől befolyásolt állapotban vezette az autót, amiben még hárman utaztak.

Az egyik kereszteződésben elkövetett szabálytalansága miatt a rendőrök intézkedni akartak a férfivel szemben, aki erre menekülni kezdett.

A férfi menekülés közben 100-130 km/h-s sebességgel cikázott a forgalmi sávok között,

a záróvonalat átlépve áttért a szemközti forgalmi sávba, és több száz méteren keresztül a forgalommal szemben közlekedett.

A menekülésnek az vetett véget, hogy a férfi nagy sebességgel egy padkának ütközött, emiatt az autója mindkét első kereke defektet kapott. A sofőr az utasait hátrahagyva egy társasházhoz futott, ahol

egy 7. emeleti lakás teraszkorlátján ülve, majd lógva öngyilkossággal fenyegetőzött,

míg végül a rendőrök elfogták.

A férfi egy hónappal később szintén bódult állapotban ült autóba, majd egymás után két balesetet is okozott, mindkét alkalommal elhagyva a helyszínt. A 23 éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, cserbenhagyás vétségével, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kábítószer-birtoklás vétségével is vádolják. A kerületi ügyészség

a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltást

indítványoz a vádiratban.