Hivatalos képen a Ferrari első terepjárója, ki fogja verni a biztosítékot a rajongóknál

Vágólapra másolva!
Szemből láthatjuk a Purosangue-ot, amely ki fogja verni a biztosítékot a márka rajongóinál.
Vágólapra másolva!
Nem ez az első összkerékhajtású, négyszemélyes autója a márkának, hiszen a 2011-ben bemutatott FF-nek már mind a négy kereke hajtott volt Forrás: Ferrari

Úgy látszik, Maranellóban sem akarnak lemondani arról a hatalmas bevételről és darabszám-emelkedésről, amit egy családi használatra alkalmas, ötajtós szabadidő-autó jelent egy kis példányszámokat produkáló luxusmárkának; elég csak a Lamborghini példáját megnézni, amely tavaly 8405 autót adott el, és abból 5021 volt az Urus nevű szuper-SUV.

Az egy hónappal ezelőtti kémfotók után a Ferrari úgy döntött, nincs értelme tovább titkolni a Purosangue (olaszul telivér) formáját, és kiadtak egy ízelítő képet, amelyen az autó orra látható.

Tökéletesen passzol a formanyelv a márka mai irányzatába,

a motorháztető és a fényszórók formája a sportautókat idézi, csak az nem stimmel, hogy második emblémát és hűtőmaszkot tartalmazó lökhárító jóval magasabb, mint azoknál.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen motorokkal fogják kínálni 2023-tól az autót, de a 296 GTB hibrid-turbós V6-osa, az SF90 szintén hibrid V8-asa és a 812 Superfast szívó V12-ese is jó esélyes. Mivel mindegyik erősebb 800 lóerőnél, valószínűleg nem lesz gyorsabb SUV a Purosangue-nál a piacon. Egy plug-in hajtáslánc megjelenésére is komoly a sansz, így lenne egy (papíron) viszonylag kis emissziójú verzió is a kínálatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!